Παράξενη ανακάλυψη τουρίστα – Βρήκε ανθρώπινα οστά 400 ετών σε σακούλα (φώτο)

Τουρίστας βρήκε σακούλα με ανθρώπινα οστά στη νήσο Χρυσή και ειδοποίησε τις αρχές. Τα οστά πιθανότατα ανάγονται στην ενετική ή στη βυζαντινή περίοδο, και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου Ανατολικής Κρήτης.

 

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέμα βρέθηκε τουρίστας την περασμένη Παρασκευή στη νήσο Χρυσή στο Λασίθι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τουρίστας εντόπισε σακούλα με οστά που προέρχονταν από ανθρώπινο σκελετό και αμέσως ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και το Τμήμα Ασφαλείας στην Ιεράπετρα, στέλνοντας στις αρχές ηλεκτρονικά φωτογραφίες από το εύρημα.

Στη νήσο Χρυσή μετέβησαν λιμενικοί αλλά και ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας — Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Παπαδάτος, βρέθηκαν τη Χρυσή.

Μετά από αυτοψία στο σημείο που υπέδειξε ο τουρίστας, βρέθηκαν κάτω από θάμνο, μια σακούλα απορριμμάτων η οποία περιείχε πολλά οστά. Με βάση τη φθορά που είχε υποστεί η πλαστική σακούλα οι αρχές εκτιμούν ότι θα πρέπει να είχε τοποθετηθεί εκεί τουλάχιστον 3 — 4 χρόνια πριν.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι τα οστά ανάγονται στην ενετική ή στη βυζαντινή περίοδο, άρα είναι ηλικίας τουλάχιστον 400 ετών.

Τα οστά μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου Ανατολικής Κρήτης, στην Παχειά Άμμο, για να μελετηθούν από εξειδικευμένη οστεοαρχαιολόγο, εφαρμόζοντας τις απαιτούμενες εργαστηριακές αναλύσεις.

Πηγή: anatolh.com

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...