Για την πιθανότητα ενός ισχυρού σεισμού στη Σαντορίνη αλλά και για τα περί «ξυπνήματος» του ηφαιστείου απάντησε τα εξής:
«Η σεισμική δραστηριότητα αυτές τις μέρες έχει μειωθεί αλλά δεν έχει μειωθεί σε τέτοια επίπεδα που να λέμε ότι είναι ασήμαντη και άρα μπορούμε να την αγνοήσουμε.
Δυστυχώς, η Σαντορίνη θα πρέπει να προετοιμαστεί ότι οι επόμενες εβδομάδες, θα είναι δυσκολες. Οι σεισμικές ακολουθίες μπορούν να κρατήσουν για εβδομάδες και σε μερικές περιπτώσεις για μήνες. Αυτό δεν ξέρουμε. Πάντως όταν θα σταματήσουν, θα το καταλάβουν όλοι.
Αυτή τη στιγμή το ηφαίστειο έχει μια τελείως ανεξάρτητη αργή παραμόρφωση που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2024, για την οποία είχε βγει μια ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία μετά από δική μας εισήγηση. Έχει μια πολύ μικρή σεισμική δραστηριότητα, πολύ διαφορετική από τους σεισμούς που δεν την καταλαβαίνει ο κόσμος.
Είναι ένα φαινόμενο το οποίο το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή με ξεχωριστά μηχανήματα. Θα εξελιχθεί αργά μέσα στους επόμενους μήνες και έχει υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σβήσει και αυτό. Άρα ας μην μπερδεύουμε στο μυαλό μας ότι συνδέονται.
Όπως και οι τρεις εκρήξεις που έγιναν στον 20ο αιώνα σε ανθρώπους που δεν είχαν σεισμογράφους και πολιτική προστασία, έτσι και τώρα αν γίνει έκρηξη του ηφαιστείου δεν θα υπάρξουν θύματα και ούτε επιπτώσεις. Ας μην βάζουμε μυαλό μας Χολιγουντιανά σενάρια».
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Έχω γίνει ειδικός στις selfies”: Η βόλτα Μητσοτάκη στο Μαρούσι για να συνομιλήσει με πολίτες, vid
- Οι ΗΠΑ καλούν την ισλαμιστική κυβέρνηση στη Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε Χαλέπι και Ράκα
- Τα λένε «χύμα»: «Δεν έχει καθοριστεί ποιά Τάξη Πραγμάτων θα επικρατήσει στον πλανήτη» – Video
- Οι 10.000 χορεύτριες που χόρεψαν μπροστά στον Ναρέντρα Μόντι και τον εντυπωσίασαν – Δείτε βίντεο
- N. Κακλαμάνης: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη «νέα Αφρική», μια ήπειρο ευκαιριών
- Δικαστική απόφαση περιορίζει τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης των ΗΠΑ στη Μινεσότα
- Αντιδρά το Ισραήλ με τη σύνθεση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα
- Mercosur: Μέσα στην τρελή χαρά υπέγραψε την επιβλαβή για τους αγρότες συμφωνία η Φον ντερ Λάιεν, vid
- Νάπολη: Η νέα εξελιγμένη απάτη που στοχεύει τους ηλικιωμένους έχει ως “δόλωμα” την πινακίδα κυκλοφορίας του ΙΧ
- Αντί για τούρτα…μπριζόλα! Έτσι γιόρτασε τα γενέθλια ο RFK









