• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πανελλήνιες 2018: Έβγαλε 19.600 μόρια- Δείτε πως τα κατάφερε (βίντεο)

Πανελλήνιες 2018: Έβγαλε 19.600 μόρια- Δείτε πως τα κατάφερε (βίντεο)

Ο Αναστάσης Μαρτίνος αρίστευσε στις Πανελλήνιες και μας εξηγεί πως τα κατάφερε.

Οι Πανελλήνιες ολοκληρώθηκαν και πλέον σειρά παίρνουν τα αφιερώματα για εκείνους που θριάμβευσαν. Ο πραγματικά όμως «πρώτος των πρώτων» είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων από το Ναύπλιο, που όπως λέει βγήκε πιο δυνατός από τη μεγάλη δοκιμασία των πανελλαδικών.

Ο Αναστάσης Μαρτίνος από το Ναύπλιο αρίστευσε φέρνοντας στην Αργολίδα την πρώτη θέση των Πανελληνίων Εξετάσεων 2018 και δικαιούται τον τίτλο του πρώτου καθώς συγκέντρωσε την αστρονομική βαθμολογία των 19.587 μορίων.

Ο Αναστάσης επέλεξε να δώσει σε πέντε μαθήματα έναντι τεσσάρων που έδωσαν οι συμμαθητές του δηλαδή σε δυο επιστημονικά πεδία των Μαθηματικών και της Βιολογίας όπου και στο δεύτερο αρίστευσε και εκεί με 19.559 μόρια! Με 7-8 ώρες διάβασμα την ημέρα και χωρίς να αποχωριστεί την προσωπική του ζωή και τους φίλους του ο Αναστάσης Μαρτίνος θεωρεί το ταξίδι πιο σημαντικό από τον προορισμό αρκεί κάποιος να έχει αυτογνωσία όπως τονίζει.

Ένα παιδί γεμάτο όνειρα που στην ερώτηση ποιον τομέα θα επιλέξει απαντάει αυθόρμητα, την Ιατρική καθώς τον συνεπαίρνει η έρευνα. Συμβουλεύει τους μαθητές που θα βρεθούν τα επόμενα χρόνια στην θέση του υποψήφιου για τις Πανελλαδικές να χαρούν το ταξίδι και να έχουν θέληση για αυτό που τους αρέσει να κάνουν στη ζωή τους!

 

Ο Αναστάσης Μαρτίνος που σάρωσε στις Πανελλήνιες

Αριστούχος και στην Κεφαλονιά στις Πανελλήνιες

Με 19.376 μόρια, ο Ευαγγελινός Μιχελής από τα Δενδρινάτα Πυλάρου στην Κεφαλονιά αρίστευσε στις Πανελλήνιες και πλέον μιλάει για τα όνειρά του. Ο Ευαγγελινός Μιχελής, πέτυχε μια επίδοση που τον φέρνει πρώτο στο νομό Κεφαλονιάς και στις καλύτερες επιδόσεις σε όλη την Ελλάδα στις Πανελλήνιες. Με τα μόρια που συγκέντρωσε εκπληρώνει το μεγάλο του στόχο, που ήταν η Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ένα παιδί γεμάτο όνειρα που δουλεύει στη ρεσεψιόν τουριστικής επιχείρησης για να βγάλει το χαρτζιλίκι του για το καλοκαίρι!

«Έμαθα τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες μέσα σε πλοίο»

«Δεν το περίμενα αρχικά ότι θα τα είχα πάει σε τέτοια έκταση καλά. Περίμενα έναν βαθμό που θα με έβαζε στην Ιατρική, που ήταν και η επιλογή μου, όμως ήταν μία έκπληξη και για μένα!» λέει ο Ευαγγελινός Μιχελής. Έμαθε ότι αρίστευσε εν πλω! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πώς έμαθε τον βαθμό του στις Πανελλήνιες.

Όπως είπε: «Βρισκόμουν με φίλους στο καράβι της επιστροφής από διακοπές στην Πάρο. Ψάχναμε στο ίντερνετ , όμως είχε πέσει η σελίδα του Υπουργείου. Είχαμε το τηλέφωνο μία καθηγήτριας και μας είπε τα ευχάριστα νέα εν πλω. Μάλιστα όλοι όσοι είχαμε πάει διακοπές περάσαμε και ήταν η καλύτερη κατάληξη για τις διακοπές μας». Στην κλισέ ερώτηση που κάνει πάντα ένας δημοσιογράφος για το πόσες ώρες διαβάσματος είχε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του, ο Ευαγγελινός δεν θέλει να το «παίξει» δήθεν. Παραδέχεται ότι ειδικά τον τελευταίο καρό διάβαζε πολλές ώρες της ημέρας.

Ευαγγελινός Μιχελής: Η συνταγή της επιτυχίας

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πέρυσι διάβαζα 2-3 ώρες το πολύ την ημέρα. Φέτος ξεκίνησα με 4-5 ώρες αρχικά, αλλά μετά από τον Μάρτιο διάβαζα 7-9 ώρες την ημέρα». Ο Ευαγγελινός, έχει έναν καλό λόγο για όλους όσους τον στήριξαν σε αυτή την προσπάθειά του. « Ήμασταν μια πολύ δεμένη παρέα στο σχολείο στο Γενικό Λύκειο Σάμης που ήμασταν σαν μια οικογένεια. Στη Σάμη είμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, πιο δεμένοι. Φυσικά με στήριξε η οικογένειά μου που είμαστε 8 αδέλφια συνολικά, εγώ είμαι ο μεγαλύτερος.

Με στήριξαν επίσης οι καθηγητές μου, που πολλές φορές και εκτός μαθήματος μας βοηθούσαν αφιλοκερδώς και με στήριξε με την αγάπη του και ο κόσμος της περιοχής μου και αυτό το ένιωσα πραγματικά. Ένα αληθινό ενδιαφέρον».

Οι βαθμοί στις Πανελλήνιες που του χάρισαν την πρωτιά

Οι βαθμοί του Ευαγγελινού ζαλίζουν… Έκθεση 18,8, Βιολογία 19, Φυσική 20, Χημεία 19,8! Ο ίδιος παραδέχεται για τα μαθήματα: «Μου αρέσει η Έκθεση και το να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, αλλά στο πλαίσιο των εξετάσεων πρέπει να είσαι σε όλα καλός». Η ιδέα της Ιατρικής, στο μυαλό του, προέκυψε τα τελευταία δύο χρόνια: «Γενικά δεν είχα κάποιο πλάνο. Δεν είχα κάποιο όνειρο από μικρός, προέκυψε όταν σκέφτηκα ποιος θα ήταν ο σκοπός του επαγγέλματος που θα έκανα.

Και εγώ ήθελα να βοηθάω. Μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο και να μπορώ να τον κάνω πιο χαρούμενο. Πιστεύω ένας γιατρός έχει ευθύνη και ένα καθήκον να κάνει τους ανθρώπους καλά. Την απόφαση για να ακολουθήσω την Ιατρική την πήρα στην Β’ Λυκείου».