• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ουδεμία αντίδραση! Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών για τους 54 της ΕΜΑΚ: «Ας υποστούν τώρα τις συνέπειες»

Ουδεμία αντίδραση! Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών για τους 54 της ΕΜΑΚ: «Ας υποστούν τώρα τις συνέπειες»

Με τα παρακάτω λόγια σχολιάζει,

μιλώντας στο newsit, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος, τη διαταγή απομάκρυνσης συνολικά 54 πυροσβεστών από το σώμα της ΕΜΑΚ επειδή ήταν ανεμβολίαστοι:

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για το Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτοί που έχουνε κάνει αυτές τις επιλογές ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους ως προς την επιχειρησιακή δομή και λειτουργία αυτών των ειδικών μονάδων αντιμετώπισης καταστροφών και αυτοί που θα πάνε να πληρούν τις προϋποθέσεις, που όπως μαθαίνω τις πληρούν.

Σε κάθε περίπτωση και ο ρόλος των εμβολιασμένων είναι σημαντικός αλλά και οι απόψεις των ανεμβολίαστων είναι σημαντικές. Εμάς τώρα μας ενδιαφέρει αυτή η ειδική μονάδα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για τις οποίες έχει δημιουργηθεί. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι για διάφορους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, όχι μόνο γιατί είναι αρνητές του κορονοϊού, άλλοι βρήκαν μια ευκαιρία μέσω αυτού να φύγουν για διάφορους λόγους ο καθένας άλλοι επηρεάστηκαν από ανθρώπους όπου ακόμα δεν έχουν καταλήξει και άλλοι ήταν ότι φοβούνται.

Αυτά τα παιδιά ήταν με χρόνια εμπειρία εκεί και ήξεραν την δουλειά αλλά και πάλι θα πάνε σε μάχιμες ομάδες κι όχι σε γραφεία. Θα πάνε στην κοινωνία μέσα. Θα πάνε σε όμορες υπηρεσίες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πάλι στους πολίτες. Είναι μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών όπως έχουμε πει αρκετές φορές και αυτά τα παιδιά κάνουν εμβόλια γιατί όλο φεύγουν στο εξωτερικό για πάρα πολλές αρρώστιες.

Πηγαίνουν σε διάφορες χώρες, σε τρίτες χώρες του κόσμου, οι οποίες προφανώς για το δικός τους καλό κάνουν εμβόλια. Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής του καθενός. Εμένα ένας φίλος μου διάλεξε και είπε “εγώ δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο γιατί είμαι δύτης και δεν το εμπιστεύομαι. Πιο μεγάλο κίνδυνο έχω άμα το κάνω το εμβόλιο ας φύγω από την ΕΜΑΚ, έχω 10 χρόνια στην ΕΜΑΚ ας φύγω”. Είναι κακό να γίνονται μετακινήσεις μέσα στην θερινή περίοδο».

(φωτο: eurokinissi)