Οργή πολιτών στο Μάτι: «Χάρη στο Θεό βγήκαμε ζωντανοί! Να παραιτηθεί ο Καμμένος και η κυβέρνηση!»

Ξεχειλίζει, όπως είναι λογικό, η οργή των πυρόπληκτων στο Μάτι της Ραφήνας, μερικά μόλις 24ωρα μετά την φονική πυρκαγιά που αφάνισε την περιοχή.

Η μαρτυρία της κυρίας Χρύσας στον τηλεοπτικό φακό του ΣΚΑΙ ήταν ενδεικτική της αγωνίας, του θυμού και της οργής που διακατέχεται σε πολλούς από τους πυρόπληκτους της περιοχής.

Μάλιστα σε ένα σημείο της συνέντευξης, αφού η ίδια ευχαρίστησε τον Θεό που δεν κάηκαν περισσότεροι άνθρωποι, στράφηκε κατά του  Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, του ΥΠΑΜ Πάνου Καμμένου και της κυβέρνησης:

«Κύριος είναι μόνο ο Θεός! Έχω χάσει τη ζωή μου!

Το χειρότερο είναι πως ο Ψινάκης ήταν απών, δεν εμφανίστηκε τόσες μέρες. Εμφανίστηκε με το πουκαμισάκι του, τη γραβατούλα του και το μαλλάκι του κομμωτηρίου και είπε ότι το σπίτι του κάηκε. Το σπίτι του είναι μια χαρά, 2-3 φοίνικες κάηκαν

Ο Καμμένος είναι καμένος από μόνος του να παραιτηθεί και να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Να παραιτηθεί και να φύγει αυτός και η κυβέρνησή του. Τουλάχιστον ένας να παραιτηθεί και ένας να ζητήσει συγγνώμη».

Σε φορτισμένο κλίμα η πυρόπληκτη από το Μάτι είχε αναφέρει στον τηλεοπτικό φακό το πως ακριβώς κατάφερε να σωθεί:

«Υπήρχε μποτιλιάρισμα, επάνω είχαν κλείσει την Μαραθώνος και αντί να τους στέλνουν προς Μαραθώνα ή Αθήνα τους έστελναν στο Μάτι για να πνιγούμε όλοι μαζί.

Ημουν στη θάλασσα με ηλικιωμένους Από τις 18:30 μέχρι τις 22:00 είμαστε στο νερό, στα βράχια. Ουρλιάζανε, έκλαιγαν όλοι. Δεν έχει ξαναγίνει.

Μας άφησαν να καούμε σαν τα ποντίκια. Το έζησα και βγήκα ζωντανή. Το χειρότερο είναι ότι κανένας δεν ήταν δίπλα μας ούτε πυροσβεστική ούτε αστυνομία».

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu