Ολονύκτια η επιχείρηση διάσωσης στα Σφακιά

Μετά από πολύωρη και ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση, οι διασώστες του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης, με τη συνδρομή και αντρών της ΕΜΑΚ, πήγαν στο σημείο όπου ήταν ο 45χρονος Ισραηλινός, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο.

Όπως είχε δημοσιεύσει από το βράδυ της Τρίτης το Flashnews.gr , οι Πυροσβέστες της Ανώπολης είχαν εντοπίσει τον 45χρονο σε γκρεμό στο φαράγγι του Ελυγιά και σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων.

Είχαν επικοινωνία μαζί του και τους είχε πει ότι ήταν σε απελπιστική κατάσταση γιατί φορούσε καλοκαιρινά ρούχα και δεν είχε νερό, ενώ ήδη είχε συμπτώματα υποθερμίας.

Παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς υπήρχε και ομίχλη, οι διασώστες μαζί με άντρες της ΕΜΑΚ περπατούσαν όλη την νύχτα μέχρι να προσεγγίσουν τον Ισραηλινό στις 5 τα ξημερώματα και να ξεκινήσουν όλοι μαζί την κατάβαση.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος Ισραηλινός, ενώ έκανε μόνος του πεζοπορία, από τον Άγιο Ιωάννη προς Αγία Ρουμέλη, έχασε το μονοπάτι Ε4, και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα κάλεσε το 112, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, επισημαίνοντας πως είναι καλά στην υγεία του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, και το κλιμάκιο της Ανωπόλεως οι άντρες του οποίου ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu