• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ολονύχτια μάχη με τρις φλόγες στην Κεφαλονιά – Εκκενώθηκε οικισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολονύχτια μάχη με τρις φλόγες στην Κεφαλονιά – Εκκενώθηκε οικισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή από την Παρασκευή (04/09) στην Κεφαλονιά ,

συγκεκριμένα μεταξύ των οικισμών Αννινάτα, Ελειός και Καπανδρίτι.

Μεταμεσονύχτια ενίσχυση των δυνάμεων

Στο έργο της κατάσβεσης όπως έκανε γνωστό η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ανάρτησή της στο Twitter, επιχειρούν 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τη Δυτική Ελλάδα και την 1η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με ειδική πτήση της Sky Express, έφτασαν στο νησί 48 πυροσβέστες και άλλα 11 οχήματα με δρομολόγιο της Levante Ferries, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kefaloniapress.gr.

Συν τοις άλλοις, τις προσπάθειες συνδράμουν τόσο εθελοντές όσο υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δύο πύρινα μέτωπα και προληπτική εκκένωση οικισμού

Τα ενεργά μέτωπα της εστίας είναι, πλέον, δύο και, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (05/09), δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωσή του.


Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, την οποία επικαλείται το kefaloniapress.gr, αναφερόταν:

«Καλούνται άμεσα να απομακρυνθούν όλα τα άτομα που βρίσκονται στην περιοχή, που ορίζεται: Καπανδρίτι για λόγους προστασίας της ζωή και της υγεία τους. Τα ανωτέρω άτομα που δεν έχουν δικά τους μέσα, καλούνται να προσέλθουν άμεσα στον Αη Γιώργη, έχοντας μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, τα βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους (σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό).

Εκεί θα σας δοθούν οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει. Στον τόπο καταφυγής θα γίνει καταγραφή και θα προσφερθεί σε πρώτη φάση νερό και ξηρά τροφή».

Ακόμα, στην ανακοίνωση προστίθετο το εξής:

«Επίσης, θα υπάρχουν στελέχη από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου για επιπλέον υποστήριξη, του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών. Προσοχή: Πριν απομακρυνθείτε (εφόσον υπάρχει χρόνος), ασφαλίζετε την κατοικία σας και διακόπτετε τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ρεύματος και νερού.

Σε περίπτωση που παραμείνετε στην κατοικία σας, έχετε την ευθύνη, και σας συνιστούμε να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως περιγράφονται στις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».