Τη λίστα με τα ολοήμερα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, που θα λειτουργούν από τις 12 Σεπτεμβρίου με διευρυμένο ωράριο, έως τις 17.30, δημοσιοποίησε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.
Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, επισήμανε ότι έχουν προσληφθεί 3.300 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου προγράμματος, τονίζοντας ότι όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή του.
Ο κ. Κόπτσης επισήμανε ότι από 1η Σεπτέμβρη, την πρώτη ημέρα που θα προσέλθουν οι καθηγητές στο σχολείο, θα ενημερώσουν σχετικά με το πρόγραμμα τους γονείς, ώστε να δηλώσουν ότι επιθυμούν το παιδί τους να παρακολουθήσει το διευρυμένο πρόγραμμα. «Από 1η Σεπτέμβρη οι γονείς θα λαμβάνουν μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι το σχολείο των παιδιών τους έχει γίνει ολοήμερο με επέκταση ωραρίου», τόνισε.
Σημείωσε ότι τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στην θέση τους για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
«Είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο που προκύψουν ελλείψεις και κενά στα σχολεία», υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.
(Ant1news – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι αρχές της Αργεντινής χαρακτηρίζουν μεξικανικό καρτέλ «τρομοκρατική» οργάνωση
- Ενδιαφέρον συμμετοχής στο διακρατικό αμυντικό πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» από την ΕΛΒΟ
- WSJ: Ο Τραμπ εξετάζει την αποστολή άλλων 10.000 μελών των χερσαίων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή
- Ο Τραμπ υπόσχεται πως το προσωπικό ασφαλείας στα αεροδρόμια θα λάβει τη μισθοδοσία του
- Ελ Σαλβαδόρ: Ισόβια κάθειρξη για ανήλικους «δολοφόνους, βιαστές και τρομοκράτες»
- Υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ουκρανίας-Σαουδικής Αραβίας
- Παναθηναϊκός: Νέο τριπλό πρόστιμο 112.000 ευρώ από την UEFA προς τους «πράσινους»
- Υφ. Άμυνας: Η Ελλάδα για εμπλέκεται στη σύρραξη στη Μ. Ανατολή
- Έτοιμος για εκτόξευση ο 1ος νανοδορυφόρος στην Ελλάδα – Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μόνο από προπτυχιακούς φοιτητές
- Ράπερ τραγουδιστης ορκίστηκε πρωθυπουργός…σε αυτή τη χώρα! ΒΙΝΤΕΟ









