Οικογένεια Τσαλικίδη: «Επιτέλους δικαιωθήκαμε»

Σαφώς ικανοποιημένη είναι η οικογένεια Τσαλικίδη μετά την είδηση ότι ασκήθηκε δίωξη κατ’ αγνώστων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση για τον θάνατο του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη. Η οικογένεια νιώθει δικαίωση για τον άνθρωπό της που κατηγορήθηκε ότι έβαλε μόνος του τέλος στην ζωή του

.

Δεκατρία χρόνια μετά μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Καραμανλή και το θάνατο του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, η Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι ο χαμός του 39χρονου άνδρα – είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005- δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία, πράγμα που είχαν υποστηρίξει απο την πρώτη κιόλας στιγμή τα μέλη της οικογένειας Τσαλικίδη, ξεκινώντας μάλιστα πολυετή δικαστικό αγώνα προκειμένου να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Γνωρίζοντας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τον Κώστα Τσαλικίδη, την στάση του απέναντι στη ζωή, τον χαρακτήρα του, αμφισβήτησαν μια σειρά στοιχείων που είχαν παρουσιαστεί στο δικαστήριο και όπως είχαν υποστηρίξει μέσω των δικηγόρων τους, δεν έδεναν μεταξύ τους ώστε να αποδειχτεί ότι ο άνθρωπος τους είχε δώσει τέλος στη ζωή του.

Πρόκειται για στοιχεία που υποτίθεται ότι συνηγορούσαν στο ενδεχόμενο πως το αγαπημένο τους πρόσωπο είχε αυτοκτονήσει, πιθανόν από πιέσεις που δεχόταν λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

”Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την λέξη δικαίωση, σε τέτοιες περιπτώσεις η δικαίωση είναι μια μακριά πορεία. Βέβαια ο,τιδήποτε θετικό υπάρχει σε αυτό το δρόμο για να βρει κάποιος την αλήθεια είναι καλοδεχούμενο” ανέφερε αποκλειστικά σε ιστοσελίδα ο Παναγιώτης Τσαλικίδης.

Στο ερώτημα, τι τους έκανε να πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια με τόσο πάθος ότι ο αδελφός του δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε, ο Παναγιώτης Τσαλικίδης, απάντησε:

Η στάση ζωής του αδερφού μου, ο χαρακτήρας του, όσο και τα γεγονότα αυτά καθ αυτά δεν οδηγούσαν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας”,
Ο Παναγιώτης Τσαλικίδης ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του πορίσματος, ωσότου προχωρήσει η οικογένεια μέσω του δικηγόρου τους σε επίσημες ανακοινώσεις.“Επειδή δεν έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα, μόλις τα μάθαμε και εμείς, θέλω πρώτα να διαβάσω πως έχει διατυπωθεί και τι έχει διατυπωθεί. Υπολογίζω ότι απο Δευτέρα θα έχουμε το πόρισμα και θα προχωρήσουμε σε σχετικές ανακοινώσεις” συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu