• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Μαγιορκίνης αποκάλυψε την πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων

Ο Μαγιορκίνης αποκάλυψε την πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων

Τη 14η Σεπτεμβρίου βλέπει ως πιθανή ημερομηνία έναρξης των σχολείων, βλέπει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μαγιορκίνης, ανέφερε πως «Το σημείο κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά».

Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί και σήμερα από την επιτροπή για να αποφασιστεί με σιγουριά τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.


«Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλεινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων και αυτό επισημάνθηκε στην σημερινή τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσημα, η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)