Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εύβοια – Τι δήλωσε (Βίντεο)

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι δύσκολη.

Χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στις περιουσίες των πολιτών. Το ευχάριστο γεγονός είναι ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το μεσημέρι βρίσκεται στην Εύβοια. Έκανε μια πρώτη εκτίμηση, ενώ πήρε ενημέρωση για τις ζημιές αλλά και για την πορεία της πυρκαγιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός, στην προσπάθεια που κάνουν οι πυροσβέστες. Δήλωσε: «Μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του στρατού, της Αστυνομίας, το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας και τους εθελοντές για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη φωτιά».

Ξεκινάει η καταγραφή των ζημιών: «Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους», είπε ο Κ.Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς: «Υποδεχτήκαμε τον Πρωθυπουργό σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο “Όλυμπος”. Η καρδιά του επιχειρησιακού πλάνου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δίνουν μια δύσκολη μάχη εδώ στην Εύβοια, εδώ στα Ψαχνά. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Η συγκυρία η καιρική και οι καταστάσεις επιβάλλουν εγρήγορση και την παράκληση σε όλους να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουμε ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Λίγα λόγια, πολύ δουλειά. Το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας είναι στοίχημα και είναι στοίχημα ζωής για όλους όσους εμπλεκόμαστε με αυτήν».

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •