Ο Κυπριακός Ελληνισμός, στάθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων

Οι Κύπριοι αδελφοί μας, για ακόμα μια φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και στέλνουν την βοήθειά τους στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα.

Ο Κυπριακός λαός, συγκινήθηκε ιδιαίτερα με αυτό που συνέβη και δείχνει έμπρακτα την στήριξή του.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός, μαζεύει χρήματα ώστε να τα στείλει στην χώρα μας με σκοπό αυτά τα χρήματα να διατεθούν στους πυρόπληκτους. Επίσης η Κυπριακή Δημοκρατία, μόλις έγινε γνωστό ότι η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έστειλε στην Ελλάδα 60 πυροσβέστες, 4 διασώστες-νοσηλευτές, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair και 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

Ισπανία και Κύπρος, ήταν οι πρώτες χώρες που έστειλαν βοήθεια στην χώρα μας.

Ο Έλληνας πρέσβης στη Λευκωσία, ευχαρίστησε τον Κυπριακό λαό

Πιο αναλυτικά:

Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας θα ήθελα να εκφράσω τα αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης για την αμέριστη συμπαράσταση, την οποία προσφέρει απλόχερα ο κυπριακός λαός, στις δύσκολες τούτες στιγμές, τις οποίες διέρχεται η Ελλάδα» αναφέρει, σε γραπτή δήλωση, ο Έλληνας πρέσβης στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος.

Πέραν της άμεσης και πολύτιμης συνδρομής εκ μέρους της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εκκλησίας της Κύπρου, τα εκατοντάδες μηνύματα αλληλεγγύης και η αυθόρμητη ανταπόκριση για την κάλυψη πρακτικών αναγκών των πληγέντων, εκ μέρους πολιτικών κομμάτων, θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανωμένων φορέων της κυπριακής κοινωνίας, αλλά και μεμονωμένων πολιτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, προκαλούν βαθιά συγκίνηση στον ελληνικό λαό και αναδεικνύουν για ακόμα μία φορά τους διαχρονικούς και ισχυρούς δεσμούς, που συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα καταλήγει η δήλωση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu