• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο κόσμος προχωράει – Εμείς επιμένουμε Κομμουνιστικά. Το παράδειγμα της Κίνας (Βίντεο)

Ο κόσμος προχωράει – Εμείς επιμένουμε Κομμουνιστικά. Το παράδειγμα της Κίνας (Βίντεο)

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει τις πολιτικές του θέσεις. Όπως είναι αυτονόητο όμως, δεν θα πρέπει να κλείνουμε τους ορίζοντές μας. Είναι χρήσιμο να κοιτάμε τα καλά παραδείγματα.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Ο τρόπος με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση, αντιμετωπίζει την κρίση δεν είναι και πολύ αποδοτικός.

Τυπικά μπορεί να βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά τα προβλήματα δεν βγήκαν από την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην βλέπει την κατάσταση που επικρατεί.

Ενώ λοιπόν, έχουμε τόσα και τόσα προβλήματα να λύσουμε, έχουμε κολλήσει σε ιδεοληψίες του παρελθόντος. Αυτή η τακτική δεν μας βοηθάει και αυτό δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, θα πρέπει να αλλάξουμε και να ξεφύγουμε από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ακόμα και η Κίνα, προσπαθεί να ξεφύγει από τον Κομμουνισμό.

Παρακάτω θα διαβάσετε κάτι πολύ σημαντικό

Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Ζονγκ Σαν δήλωσε ότι το υπουργείο του θα παρέχει πλήρη υποστήριξη στην ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από την έναρξη υλοποίησης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Κίνα και την υλοποίηση της πολιτικής “ανοίγματος” της αγοράς, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις συνεισφέρουν σε ποσοστό 90% στο εσωτερικό εμπόριο, σε ποσοστό 48% στις εξαγωγές, αλλά και στις επενδύσεις στο εξωτερικό, σε ποσοστό 49%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο Ζονγκ.

“Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας, το υπουργείο θα ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε αυτές να έχουν συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις (China International Import Expo, the Canton Fair), αλλά και να έχουν συμμετοχή στην υλοποίηση της παγκόσμιας εμπορικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος.

Παράλληλα, θα υποστηριχτεί η δράση των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ζώνες ελεύθερου εμπορίου, αλλά και σε ζώνες εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας,” τόνισε ο υπουργός.

Προσοχή

Οι Κομμουνιστές της Κίνας, πλέον προωθούν την ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Οι άνθρωποι προχώρησαν προφανώς. Δεν έμειναν κολλημένοι στην Κομμουνιστική ιδεολογία. Αν ο…Κομμουνισμός της Ελλάδας, έμοιαζε με αυτόν της Κίνας στον οικονομικό τομέα, θα τα πηγαίναμε πολύ καλά!

Διευκρίνιση

Κανείς δεν εκθειάζει τα χαμηλά μεροκάματα που υπάρχουν στην Κίνα, ούτε και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και να μην δούμε την εξέλιξη αυτής της χώρας. Ιδιωτική πρωτοβουλία και Κομμουνισμός, δεν πάνε μαζί!!!

Για να μην ξεχνιόμαστε: