Ο Γιάννης Μπουτάρης, νέο μέλος στο ΔΣ του SolidarityNow

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης SolidarityNow εξέλεξαν ομόφωνα τον Γιάννη Μπουτάρη ως νέο μέλος στο ΔΣ της οργάνωσης, τιμώντας τη μεγάλη συμβολή του στη τοπική αυτοδιοίκηση και την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, ο Γιάννης Μπουτάρης ισχυροποίησε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της πόλης του και συνετέλεσε ώστε η Θεσσαλονίκη, στα χρόνια της δημαρχίας του, να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα προς την πολυπολιτισμική της κληρονομιά, με τρόπο που να αγκαλιάσουν και πάλι οι πολίτες της τις πολυεθνικές τους ρίζες.

«Το πρωτοποριακό του έργο, τόσο οι δράσεις του στον ανθρωπιστικό τομέα, κυρίως με την προσφυγική κρίση, όσο και οι δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος, κάνουν όλα τα μέλη του SolidarityNow υπερήφανους που ο Γιάννης Μπουτάρης θα συμβάλλει στην οργάνωσή μας με την εμπειρία του και τις καινοτόμες κοινωνικές προτάσεις του στο έργο και το όραμα για μια ανοιχτή κοινωνία», σημειώνεται.

Σχετικά με τον καινούριο του ρόλο, ο Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει ότι «είναι τιμή για μένα να συμμετάσχω στο διοικητικό συμβούλιο, θέση από την οποία θα συνεχίσω να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και μετά τη λήξη της θητείας μου ως δημάρχου Θεσσαλονίκης».

Τα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του SolidarityNow είναι οι Στέλιος Ζαββός, πρόεδρος, Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Βιδάλης, αντιπρόεδρος, επιχειρηματίας, Νικηφόρος Διαμαντούρος, επίτιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος, Venture Capital Investor, Τζένιφερ Καβουνίδη, ερευνήτρια στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και επισκέπτρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνος Ματσαγγάνης, Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καλυψώ Νομικού, Πρόεδρος της A. M. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A., Χρήστος Ροζάκης, καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ‘Αννα Τριανταφυλλίδου, καθηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο.

photo:eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.