Ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά στην Κρήτη

Δεν λένε να σταματήσουν οι σεισμικές δονήσεις νότια της Κρήτης, καθώς ένας ακόμη αισθητός σεισμός, σημειώθηκε νότια του νησιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 04:09 σε θαλάσσια περιοχή, 93 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Το Ινστιτούτο χαρακτηρίζει «ασθενή» τη σεισμική δόνηση αυτή, η οποία είχε εστιακό βάθος 8,7 χιλιόμετρα. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 5,0 βαθμών.


Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη
Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζονται οι αισθητές σεισμικές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή νότια ή ανατολικά του νησιού. Εκτός του σεισμού των 4,5 Ρίχτερ, σημειώθηκαν σε λιγότερο από μία ώρα, άλλες τρεις δονήσεις άνω των 3 Ρίχτερ.

Η πρώτη ήταν 3,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 03:40 με επίκεντρο 119 χλμ, νότια της Αρβης, η δεύτερη ήταν 3,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 18 χλμ νοτιοδυτικά της Κάσου και ανατολικά της Κρήτης, ενώ ακολούθησε η δόνηση των 4,5 Ρίχτερ και άλλη μία με 3,5 Ρίχτερ στις 04:24 και πάλι 122χλμ νότια της Ιεράπετρας.

(iefimerida – φωτο:pexels)