Αγρότες και κτηνοτρόφοι διατηρούν τα μπλόκα, προχωρώντας σε διακοπές της κυκλοφορίας τόσο στις εισόδους όσο και στις εξόδους των τελωνείων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για συγκεκριμένες ώρες, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε χθες η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων κατά τη συνεδρίασή της στον Λευκώνα Σερρών.
Σε οκτάωρο αποκλεισμό, έως τις 20.00, προχωρούν και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας. Από τις 16.00 και για τρεις ώρες θα διατηρούν κλειστές και τις παρακαμπτήριες οδούς που χρησιμοποιούνται από τα επιβατικά οχήματα.
Το μπλόκο έχει στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου.
Σε δεκάωρο αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα για φορτηγά παντός τύπου προχωρούν από τις 12.00 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στο σημείο.
Παράλληλα, σε γενική συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιήσουν εντός της ημέρας, θα καθορίσουν και τις ώρες κατά τις οποίες θα διακόπτεται η κυκλοφορία και για τα Ι.Χ. οχήματα.
Στο μεταξύ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού παρακολουθείται η κατάσταση και, εφόσον αυτή επιδεινωθεί και σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά, θα ανοίγει προσωρινά ο δρόμος ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.
Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων προχωρούν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 το απόγευμα για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορά τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.
Σε τετράωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19.00, αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Παράλληλα, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, από τις 20.00 και για δύο ώρες θα απαγορεύεται και η διέλευση των Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κορυφώνεται και η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
- Αμαξοστοιχία του προαστιακού σιδηροδρόμου συγκρούστηκε με ιδιωτικό όχημα – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
- Νεκρός εντοπίστηκε ο 44χρονος αγνοούμενος στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου
- Πόσο αλάτι μπορούμε να τρώμε καθημερινά;
- Νέο λουτρό αίματος στη Νιγηρία – Τουλάχιστον 38 νεκροί από ένοπλη επίθεση
- Ιταλίδα αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και έριξε το φταίξιμο σε μία κουταλιά Nutella
- Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το καλώδιο ηλ. διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου ζητά ο Κ. Τσουκαλάς
- Έκθεμα σε μουσείο το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube! Δείτε ποιο ήταν (Vid)
- Χωρίς μέτρα ή νομικές δεσμεύσεις το κοινό ανακοινωθέν 86 κρατών για την AI
- Ψηφιοποίηση και στην οδική ασφάλεια: Το κράτος θα αντλεί σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τα τροχαία









