• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα μαρτυρία από το Μάτι που συγκλονίζει: «Έπεφταν τα κουκουνάρια δίπλα μας σαν πυροτεχνήματα»

Νέα μαρτυρία από το Μάτι που συγκλονίζει: «Έπεφταν τα κουκουνάρια δίπλα μας σαν πυροτεχνήματα»

Όλο και περισσότερες μαρτυρίες επιζώντων της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι Αττικής βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Μία εξ αυτών είναι και της Κατερίνας Σγούρα, η οποία το μοιραίο απόγευμα της περασμένης Δευτέρας είδε τις φλόγες να γλείφουν τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οποία και βρισκόταν.

Η ίδια μεταφέρει στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τις σκηνές αποκάλυψης που έζησε μέσα στον πύρινο όλεθρο αλλά και τις προσπάθειες άλλων ανθρώπων που πάσχιζαν με κάθε μέσο να ζωθούν.

«Στις 18:40 πέσαμε στο νερό. Ο ήλιος ήταν ψηλά, αλλά ήταν νύχτα για εμάς. Μπαίνουμε στη θάλασσα μέχρι το λαιμό για να βάζουμε γρήγορα τα κεφάλια μας μέσα γιατί πεταγόντουσαν καυτά κουκουνάρια πάνω μας που ήταν σαν πυροτεχνήματα.

Βλέπω έναν κύριο δίπλα μου να κρατάει ένα μωρό που είναι το γνωστό μωρό που έχασε τη ζωή του, με τα πόδια του καμμένα».

Και συνέχισε:

«Δίπλα μου είναι μια κοπέλα νομίζω τη λένε Μαργαρίτα που τρέμει. “Μπορώ να κάνω κάτι;” ρωτάω και ένας διασώστης μου λέει μην την ακουμπάς, η πλάτη της είναι καμμένη ολόκληρη.

Είναι μπροστά στα πόδια μου ένα κοριτσάκι που όπως άκουσα να τη φωνάζει η μητέρα της την έλεγαν Δωροθέα. Έλεγε συνέχεια στη μητέρα της “μαμά θέλω να φύγουμε, μαμά θέλω να πάω σπίτι, μαμά δεν μπορώ να πάρω ανάσα”.

«Μετά από λίγο ακούγεται μια φωνή αντρική “Δωροθέα”. Ήταν ο μπαμπάς της που είχε κατέβει στην παραλία με τα πόδια, δεν ξέρω από πού. Και με το που ακούγεται αυτό αρχίζει να τσιρίζει η μικρή “μπαμπά”. Η επανένωση της οικογένειας, ο άνθρωπος πρέπει να τους είχε ξεγραμμένους, εκείνη την ώρα μέσα στην κόλαση ήταν θαύμα».