Ν/Σ Πολιτικής Προστασίας: Με ένα μήνυμα 112 θα εφαρμόζονται μέτρα…LOCKDOWN!

Και με το νόμο!!

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αναστολή εργασίας καθιερώνεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που κατέθεσε στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός.

Ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων θα είναι σε θέση να λαμβάνει άμεσα…προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Ποιά θα είναι αυτά;

  • Ο προληπτικός περιορισμός της κυκλοφορίας
  • Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων
  • Κλείσιμο των σχολείων
  • Αναγκαστική ή συνιστώμενη τηλεργασία
  • Ακύρωση εκδηλώσεων

Ο ίδιος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μετά από σύσκεψη με όλους τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, έκανε γνωστό πως θα υπάρξουν (εφόσον συντρέχει κάποιος έκτακτος λόγος) προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους.

Η κατάλληλη…«εκπαίδευση» για τα παραπάνω έλαβε χώρα κατά τους προηγούμενους μήνες όταν είδαμε να εκκενώνονται ακόμα και τμήματα πόλεων ή να επιβάλλονται μέτρα τύπου lockdown εξαιτίας πυρκαγιών και πλημμυρών.

Σε πολλές περιπτώσεις αρκούσε ένα μήνυμα του 112 στα κινητά των κατοίκων και η εντολή…«έπεφτε».

Έτσι και τώρα άπαξ και σταλεί το ανάλογο μήνυμα θα πρέπει οι πολίτες να ενεργήσουν άμεσα εκτελώντας τυφλά τις οδηγίες του κράτους.

Στο ν/σ προβλέπεται και η δυνατότητα επίταξης και επιπλέον έκτακτων μέτρων κατά το στάδιο της ειδικής πολιτικής κινητοποίησης.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συγκροτηθεί η «Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου», ενώ η ΕΜΥ θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

Στόχος του αρμόδιου Υπουργείου είναι να απλοποιηθούν οι διαδικασίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ούτως ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν σε ταχύτερο χρόνο προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών από τους κατά τόπους φορείς.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το Σχέδιο Νόμου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς επεξεργασία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής:

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί