• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μπέρδεψε τον κόσμο ο Χαρδαλιάς. Άλλα λέει η ΚΥΑ και άλλα λέει αυτός για τις μετακινήσεις

Μπέρδεψε τον κόσμο ο Χαρδαλιάς. Άλλα λέει η ΚΥΑ και άλλα λέει αυτός για τις μετακινήσεις

chardalias

Σε διευκρινίσεις που  έδωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κος Ν.Χαρδαλιάς σχετικά με τα νέα μέτρα, μεταξύ άλλον σημείωσε τα εξής: Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και των Σερρών στις οποίες απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών για ορισμένες ώρες, επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά την διάρκεια της εργασίας, για την οποία απαιτείται βεβαίωση από τον εργοδότη που θα εκδίδεται μέσω του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι, στην Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π.οικ.69919/2.11.2020, καθώς στον ιστότοπο forma.gr δεν αναφέρεται το παραπάνω. Ομολογουμένως δημιουργήθηκε από χθες μεγάλη σύγχυση στους πολίτες και στους επαγγελματίες των ανωτέρω περιοχών ειδικά μετά τις ανακοινώσεις αυτές. Ο κος Ν. Χαρδαλιάς τόνισε δύο φορές στη σχετική τοποθέτησή του πως για τις ανωτέρω περιοχές απαιτείται βεβαίωση από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα γιατί τα ελεγκτικά όργανα επιβάλλουν κυρώσεις και είναι άδικο να πληρώσουν πρόστιμα ορισμένοι πολίτες για τέτοια θέματα που η πολιτεία δεν τα ξεκαθαρίζει εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να επικαιροποιήσει τα όσα αναγράφονται στο forma.gr έτσι ώστε να συμβαδίζουν με όσα ανέφερε ο κος Ν.Χαρδαλιάς, ενώ φρονούμε πως πρέπει να τροποποιηθεί και η σχετική Κ.Υ.Α.

ΠΗΓΗ TAXHEAVEN

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.