Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου (9/9) εστάλη μήνυμα του 112 σε 25 οικισμούς της Λάρισας και της Μαγνησίας, προειδοποιώντας τους κατοίκους για ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από τις Αρχές.
Mήνυμα του 112 εκδόθηκε για Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμό, να παραμείνουν σε ετοιμότητα οι κάτοικοι λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. Λίγο μετά τις 16.00 ανάλογο μήνυμα εστάλη σε Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί, Λουτρό, και Κουλούρα.
Το 112 ήχησε εκ νέου στα κινητά τηλέφωνα και των κατοίκων του Βόλου και της Λάρισας. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία οι κάτοικοι στα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προσπάθειες για ενίσχυση των αναχωμάτων του Πηνειού, η στάθμη του οποίου έχει ανέβει σχεδόν στα 10 μέτρα.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΕ: Στήριξη στα ΗΑΕ από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – «Οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν»
- Στήριξη και από Μακρόν στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για Πανάγιο Τάφο
- Στην Ιορδανία ο Ζελένσκι ζητώντας στήριξη από τις χώρες του Κόλπου, εν μέσω πολέμου
- Τα δύο «πρόσωπα» της δεξιάς τάξης πραγμάτων
- Συνομιλίες Τουρκίας, Αιγύπτου και Σ. Αραβίας με στόχο το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Νετανιάχου για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο: Δεν υπήρχε “κακόβουλη πρόθεση” (upd)
- Την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων εξέφρασε η Ιταλία μετά το περιστατικό στον Πανάγιο Τάφο
- Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στη Μ. Ανατολή λόγω ιρανικών απειλών
- Ο Μ. Χαρακόπουλος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σίδνεϊ
- Ευχαριστίες Μ. Χαμενεΐ σε Ιρακινούς και τη θρησκευτική τους ηγεσία «για τη στήριξή τους»









