• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μπαράζ καταλήψεων σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας για τις μάσκες

Μπαράζ καταλήψεων σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας για τις μάσκες

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη,

ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη και σε άλλα σχολεία.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, οι μαθητές έχουν κλείσει τις εισόδους και έχουν αναρτήσει πανό.

Όπως αναφέρουν σε αυτά τα πανό, ζητούν μεταξύ άλλων, να μη φορούν μάσκες στο σχολείο και να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα.


Επίσης, ζητούν να δοθούν περισσότερα χρήματα για την παιδεία και λένε «όχι» στην τράπεζα θεμάτων.

Στο σχολείο μετέβη νωρίτερα και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Καταλήψεις και σε άλλα σχολεία

Μιλώντας στο GRTimes ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, γνωστοποίησε πως στη δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχουν 5-6 σχολεία – γυμνάσια και ΕΠΑΛ – που τελούν υπό κατάληψη και δυο στην Πιερία.

(grtimes)


«Έχουμε συστήσει μια ειδική ομάδα διαχείρισης στην Περιφέρεια και επικοινωνούμε με τους διευθυντές σχολείων και τους διευθυντές εκπαίδευσης. Όπου μπορούμε, παρευρισκόμαστε και εμείς. Θέλουμε να πείσουμε τους μαθητές, με συνέπεια, με διάλογο, με συζήτηση και επιχειρήματα, να μπουν στην τάξη, να καταλάβουν το λάθος, γιατί περί λάθους πρόκειται.

Παράλληλα, επιδιώκουμε να τους ενημερώσουμε, διότι το θέμα προκύπτει και λόγω έλλειψης ενημέρωσης, και πιθανόν από μια υποκίνηση από μικρές ομάδες».

Ο κ. Κόπτσης , σύμφωνα με το τοπικό Grtimes, επισημαίνει ακόμη πως οι καταλήψεις αποτελούν μια πρακτική που έχει περισσότερο… εθιμοτυπικό χαρακτήρα. «Δυστυχώς, έχει καταντήσει ένα έθιμο, μια συνήθεια και ένα κατεστημένο λανθασμένο. Θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κουλτούρα και αν υπάρξουν παρεκτροπές, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του και να υποστεί και τις συνέπειες τους», επισημαίνει ο Περιφερειακός Διευθυντής.

Τα αιτήματα στα περισσότερα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη αφορούν τις μάσκες και το αίτημα για ολιγομελή τμήματα.

(φωτο:eurokinissi)