Μπάχαλο! Τα πολεοδομικά σχέδια της γέφυρας των Σερβίων είχαν χαθεί από το 2000 και βρέθηκαν στην Ιταλία

Οριστικό κλείσιμο για όλα τα οχήματα αποφασίστηκε για τη γέφυρα των Σερβίων στην Κοζάνη, υπό τον φόβο κατάρρευσης.

Εντοπίστηκε ρωγμή σε δοκάρι στον έκτο σπόνδυλο της γέφυρας η οποία χαρακτηρίζεται από τους μηχανικούς «ενεργή», με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη να μιλά στον ΑΝΤ1 για το θέμα.

Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η ρωγμή εντοπίστηκε με οπτική επιθεώρηση που έγινε το 2021 και το 2022 βρέθηκαν τα σχέδια της γέφυρας τα οποία ήταν χαμένα από το 2000.

«Η καταγραφή των ενδείξεων της ρωγμής γίνεται εδώ μια εβδομάδα οπότε και τοποθετήθηκε το ειδικό ρωγμόμετρο για να δούμε τι γίνεται», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η καμπυλότητα στο οδόστρωμα προβλημάτιζε τους μηχανικούς της υπηρεσίας και ζητούσαν την επιθεώρηση της γέφυρας από ειδικά κλιμάκια του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, οι εργασίες θα έχουν διάρκεια περίπου δύο μηνών, ενώ αναμένεται να γίνει μια ειδική κατασκευή.

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν να κλείσουμε την γέφυρα ήταν πρώτον η ρωγμή που εντοπίστηκε στα τέλη του 2021 και τα αίτια αυτής της ρωγμής είναι ότι έλειπε οπλισμός. Κατά την διάρκεια της κατασκευής δεν τοποθετήθηκε οπλισμός», δήλωσε ο κ. Κασαπίδης

«Τα σχεδία βρέθηκαν το 2022 στην Ιταλία. Ο μηχανικός ήταν ο Μοράτι του οποίου η γέφυρα στην Γένοβα έπεσε. Αυτό μου προκάλεσε ανησυχία και ασχοληθήκαμε επισταμένα με το θέμα», κατέληξε.

(ant1news – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί