• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Μοντέλο Πόρου» σε Μύκονο και Χαλκιδική – Αγανακτισμένοι οι επιχειρηματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μοντέλο Πόρου» σε Μύκονο και Χαλκιδική – Αγανακτισμένοι οι επιχειρηματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην απόφαση για mini lockdown σε Μύκονο και Χαλκιδική δεν οδήγησε μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά οι επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ήταν πολλές.

Την ώρα πάντως που γίνονταν οι ανακοινώσεις, τον τόνο έδινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος σε τηλεδιάσκεψη τόνιζε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενισχύσει τα μέτρα όπου χρειαστεί. Οι επιχειρηματίες όμως στις δυο περιοχές είναι οργισμένοι.

Μετά τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, Μύκονος και Χαλκιδική μπαίνουν στη «λίστα» των περιοχών που τίθενται σε μίνι lock down για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τέρμα τα πάρτι σε Μύκονο και Χαλκιδική

Το «μοντέλο» των αυστηρότερων μέτρων αποφασίστηκε να ισχύσει σε Μύκονο και Χαλκιδική από την ερχόμενη Παρασκευή 21 Αυγούστου και για 10 ημέρες. Τα μέτρα αυτά αφορούν στην:

? Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.,

? Την υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους,

? Την απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

? ενώ στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Ήδη ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί της επομένης.

«Μουδιασμένο» το νησί των ανέμων

Οι εικόνες από τα ξέφρενα πάρτι αποτελούν πλέον παλιά ανάμνηση για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής της Μυκόνου. Τα νέα μέτρα επιβάλλουν απόλυτη συμμόρφωση στους νέους κανόνες για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ενεργοποιήθηκε το 112 σε Μύκονο και Χαλκιδική

Αυτός ο γνωστός, πλέον ήχος ειδοποίησης, συνόδευε το μήνυμα από το 112, που έλαβαν στα κινητά τους όσοι βρίσκονται σε Μύκονο και Χαλκιδική. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει κατοίκους και επισκέπτες για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, ζητά να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και να είναι σε επιφυλακή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης σύσκεψης για τον κορωνοϊό, υπογράμμισε για μία ακόμα φορά, ότι δεν αποκλείεται τα μέτρα να ενισχυθούν και σε άλλες περιοχές, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Αυστηρά μέτρα και στη Χαλκιδική

Τοπικό lock down και στη Χαλκιδική, με τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην περιοχή να βρίσκονται σε απόγνωση.

Όπως εκτιμάται, κάθε νέο κρούσμα που έχει εντοπιστεί τόσο στην Χαλκιδική όσο και στην Μύκονο, κατά μέσο όρο, έρχεται σε επαφή με τρία, τουλάχιστον, άτομα του στενού του κύκλου. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει σημάνει συναγερμός στους ειδικούς, όσο αφορά τον ρυθμό με τον οποίο εν δυνάμει, ο αριθμός των κρουσμάτων, μπορεί να αυξηθεί.

Ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Αστυνομίας θα μεταβούν σε Μύκονο και Χαλκιδική, για την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Οικονομική ενίσχυση ζητά η δήμαρχος της Κασσάνδρας

Ταφόπλακα θεωρούν τα νέα μέτρα οι επιχειρηματίες της Χαλκιδικής, ενώ νωρίτερα σήμερα η δήμαρχος Κασσάνδρας ζήτησε οικονομική ενίσχυση και φοροελαφρύνεις από την κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρηματιών.

(Megatv – φωτο:screenshot)