• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • Μήνυση Καμμένου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» – Αστυνομικοί αναζητούσαν δημοσιογράφους στα γραφεία της εφημερίδας. Παραδόθηκαν μόνοι τους

Μήνυση Καμμένου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» – Αστυνομικοί αναζητούσαν δημοσιογράφους στα γραφεία της εφημερίδας. Παραδόθηκαν μόνοι τους

Στην καταγγελία ότι αστυνομικοί με πολιτικά εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal και του φιλελεύθερου αναζητώντας επτά δημοσιογράφους και στελέχη της εφημερίδας μετά από μήνυση του υπέβαλε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος με αφορμή σχετικό δημοσίευμα προχωρά η εν λόγω ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία η σύλληψη, μεταξύ άλλων, αφορά τους: Εκδότη Θανάση Μαυρίδη, τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια, τον διευθυντή Σύνταξης Βασίλη Γεώργα, την αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού και τον δημοσιογράφο Γαβριήλ Σερέτη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «υποθέτουμε με βάση τα πρόσωπα που αναζητούνται από την αστυνομία, η μήνυση Καμμένου αφορά το πρωτοσέλιδο της παρασκευής με τίτλο «Ανήθικο πάρτι»».

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal.gr με πολιτικά λέγοντας ότι αναζητούν δημοσιογράφους της εφημερίδας χωρίς όμως να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς αρχικά να ενημερώσουν ποιους αφορά το ένταλμα, παρότι ερωτήθηκαν, καθώς και από ποιον προέρχεται η μήνυση και για ποιο λόγο.

Ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία του «Φιλελεύθερου» δεν λειτουργούν το Σαββάτο και αποχώρησα.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» που αναζητούνται βρίσκονται στις οικίες τους, οι οποίες είναι γνωστές στις αστυνομικές αρχές και περιμένουν να δουν τις εξελίξεις. (protothema)

Σχόλιο

Το επίμαχο δημοσίευμα, αφορούσε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, που μέσω του ΟΗΕ ήρθανε στην Ελλάδα για να χρησιμοποιηθούν για τους μετανάστες, την διαμονή και την διακίνησή τους. Ο Θανάσης Μαυρίδης, έκανε δηλώσεις σχετικά με το θέμα, λέγοντας, ότι με την επόμενη κυβέρνηση, θα κληθούν κάποιοι να πούνε που πήγαν τα λεφτά.

Οι δημοσιογράφοι, παραδόθηκαν μόνοι τους στις αρχές.

Στο liberal.gr, γράφηκε

Οι δημοσιογράφοι στο κρατητήριο, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Η εικόνα δημοσιογράφων να περνούν τη διαδικασία του αυτοφώρου, να τους παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα και να μένουν στα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.

Η διαδικασία του αυτοφώρου, που κατ΄επανάληψη και η ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει να πάψει να ισχύει προκειμένου να μην αντιμετωπίζονται οι δημοσιογράφοι ως κοινοί εγκληματίες, αποτελεί μια προσπάθεια εκφοβισμού. Για αυτό και οι πολιτικοί που επιθυμούν τη φίμωση της ενοχλητικής ε και ερευνητικής δημοσιογραφίας την επιλέγουν.

Καθεστώτα τύπου Ερντογάν και Μαδούρο είναι αυτά που φέρονται έτσι στους δημοσιογράφους. Στις ανεπτυγμένες και δημοκρατικές χώρες η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Στην Ελλάδα όμως είναι αυτή.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu