Μια εβδομάδα μετά: Το ΥΠΕΞ «είπε» τα αυτονόητα, για τον Κ.Κατσίφα (Βίντεο)

Μόλις εχθές, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, είπε τα αυτονόητα για τον Κ.Κατσίφα.

Είναι αλήθεια ότι δεν έγιναν οι γρήγορες κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν.Πέρασε μια εβδομάδα από την ημέρα που ο Κατσίφας έπεσε νεκρός, από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.

Το ΥΠΕΞ λοιπόν, έκανε το αυτονόητο μια εβδομάδα μετά. Ας δούμε τι είπε (εχθές)ανάμεσα σε άλλα, ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ κ.Κατρούγκαλος για τον Κατσίφα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Τα Νέα:

Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των ελλήνων αδελφών μας. Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις.

Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε στα αναγκαία διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη.  Να είμαστε πολύ προσεκτικοί και από τις δύο μεριές των συνόρων, και όχι μόνο, αυτονόητα στο επίπεδο των κυβερνητικών αρχών. Ο εξτρεμισμός των μεν εκτρέφει τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία των άλλων.

Γενικό σχόλιο: Το ελληνικό ΥΠΕΞ, άργησε πολύ να πει τα αυτονόητα για τον εθνομάρτυρα Κατσίφα. Σε άλλες περιπτώσεις, η κυβέρνηση έκανε γρήγορες κινήσεις!

Δείτε τι είπε η μητέρα του Κατσίφα (βίντεο από το κανάλι του Πρώτου Θέματος):

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...