• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετρό: Στα δύο «σπάει» από αύριο η γραμμή Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα

Μετρό: Στα δύο «σπάει» από αύριο η γραμμή Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα

Παύουν από αύριο τα απευθείας δρομολογία από Αγία Μαρίνα προς το αεροδρόμιο καθώς πλέον οι επιβάτες που έρχονται από το κέντρο θα πρέπει να κατεβαίνουν στον σταθμό

Δουκίσσης Πλακεντίας για μετεπιβίβαση σε συρμό που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η επίσημη ανακοίνωση

Σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα ξεκινούν (κάθε 00:25 και 00:55 της ώρας) αποκλειστικά και μόνον από το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».
Ως εκ τούτου οι επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα πρέπει να κατευθύνονται στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», όπου και θα μετεπιβιβάζονται στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό.

Παράλληλα οι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται το σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΣΤΑΣΥ αποδεσμεύει συρμούς που «θα ρίξει» από αύριο στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αγία Μαρίνα με στόχο να μειώσει την αναμονή που πλέον δημιουργεί καταστάσεις ασφυξίας στις ώρες αιχμής. Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 στόχος είναι να πέσει η μέση αναμονή κάτω από τα 4 λεπτά που είναι σήμερα.