• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • Μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέττα – Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – Σύννεφα καπνού ακόμα και στην Ακρόπολη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέττα – Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – Σύννεφα καπνού ακόμα και στην Ακρόπολη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη,

στην ευρύτερη περιοχή της Κινέττας, στα όρια Κορινθίας – Δυτικής Αττικής.

Στα Γεράνεια Όρη επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τα αεροσκάφη να επιχειρήσουν.

Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι (7 μποφόρ) έχουν φέρει σύννεφο καπνού και στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου και δεν αναμένεται να ασθενήσουν μέχρι τις αυριανές πρωϊνές ώρες. Προβληματίζει το γεγονός πως αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση μπερδεύονταις τις Αρχές.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, ενώ  η φωτιά, που κατευθύνεται προς το βουνό, βρίσκεται κοντά στους οικισμούς Γαλήνης και Πανοράματος Κινέττας. Οι φλόγες κατακαίουν το πευκοδάσος του Γερανίου της περιοχής, ενώ περιουσίες έχουν ήδη χαθεί, σπίτια έχουν καεί και ακούγονται εκρήξεις.

Τα πυκνά σύννεφα καπνού έχουν «σκεπάσει» το λιμάνι του Πειραιά και την πόλη με αποτέλεσμα τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες να έχουν παραξενευτεί από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ορατός είναι ο καπνός και από το Σύνταγμα και την Ακρόπολη, ενώ στην Εθνική Οδό προς Αθήνα δεν υπάρχει καλή ορατότητα και ες εκ τούτου υπάρχει εκτροπής κυκλοφορίας στο 56ο χιλιόμετρο.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu