Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Προληπτική εκκένωση Μονής

Σε ετοιμότητα τέθηκε η πυροσβεστική έπειτα από την έναρξη μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Το φαινόμενο είναι τόσο έντονο, που η μυρωδιά του καπνού έφτασε μέχρι την Αττική.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Άμεσα 45 πυροσβέστες με 20 όχημα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, έφτασαν στο σημείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις φλόγες εγκαίρως.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή Αγριλίτσα του δ. Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας & συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 80 #πυροσβέστες, 39 οχ/τα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχ/τα με 12 #πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ & 2 Ε/Π. Συνδράμουν 8 μηχ. έργου, 10 υδροφ. ΟΤΑ

Η περιοχή είναι δύσβατη και παράλληλα πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι πολύ δύσκολη. Ευτυχώς η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Είχαμε όμως την περίπτωση της προληπτικής εκκένωσης της Μονής Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου.

Πότε ξεκίνησαν όλα: Στις 03.16 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, η οποία ανταποκρίθηκε ακαριαία. Οι φλόγες δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πεύκα τα οποία εκσφενδονίζονται μακριά και δημιουργούν εστίες φωτιάς.

Το σχέδιο: Oι κάτοικοι των χωριών Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης, καθώς βρίσκονται κοντά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε!

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...