• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγάλες καταστροφές και στα Τρίκαλα! Ξεριζώθηκαν μεγάλα δέντρα και καταπλάκωσαν αυτοκίνητα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες καταστροφές και στα Τρίκαλα! Ξεριζώθηκαν μεγάλα δέντρα και καταπλάκωσαν αυτοκίνητα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στα Τρίκαλα, με δέντρα να ξεριζώνονται και να διαλύουν ό,τι υπήρχε από κάτω τους.

Συγκεκριμένα, έξω από το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της οδού Κατδιμήδου, βρίσκονταν οι δύο δίδυμες λεύκες και στις 10:15 περίπου σήμερα το πρωί, φυσούσε δυνατός νότιος άνεμος.

Ξαφνικά τα δύο μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο έδαφος, προκαλώντας και δυνατό κρότο, τρομάζοντας όλους που ήταν εκεί.

Οι δύο τεράστιες λεύκες έπεσαν σε 3 αυτοκίνητα, προκαλώντας αρκετές ζημιές στο καθένα.

Τα κλαδιά έπεσαν πάνω στα κάγκελα και τον αύλειο χώρο του 2ου λυκείου. Από τύχη δεν υπήρξαν και θύματα, καθώς το σημείο είναι πολυσύχναστο. Μετά το συμβάν, ανέλαβαν αμέσως οι υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων να κόψουν και να καθαρίσουν το σημείο που έπεσαν τα δέντρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων το τελευταίο διάστημα υλοποιεί δύο εργολαβίες για τα δέντρα.

Η μία αφορά στο κλάδεμα δέντρων στα Τρίκαλα και τα χωριά, κατόπιν σχετικής εισήγησης των γεωπόνων. Η δεύτερη αφορά σε καθαρισμό περιοχών από πλατάνια που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος ή από άλλα δέντρα που έχουν προσβληθεί από άλλες ασθένειες.

(Trikalaola – φωτο:screenshot)