Μέδουσα δολοφόνος στη Μεσόγειο προκαλεί τρόμο στις παραλίες

Συναγερμός έχει σημάνει παντού, για την εμφάνιση της μέδουσας δολοφόνου στη Μαγιόρκα. Ήδη παραλίες έκλεισαν ενώ υπάρχουν έρευνες για αποικίες της στη Μεσόγειο.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μέδουσα δολοφόνος κάνει την εμφάνισή της στη Μεσόγειο. Μια νεκρή τέτοια μέδουσα σε παραλία της Μαγιόρκα ήταν αρκετή για να ξεκινήσουν εκτεταμένες έρευνες. Ήδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild απαγορεύτηκε η κολύμβηση στις παραλίες Μolinar και Can Pastilla.

Η μέδουσα δολοφόνος έχει δηλητήριο το οποίο “χτυπάει” το μυικό και νευρικό σύστημα προκαλώντας και προβλήματα στην αναπνοή. Δυο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους πέρυσι στην Ισπανία από ανακοπή, υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν έρθει σε επαφή με τη μέδουσα.

Η μέδουσα αυτή, μοιάζει αρκετά με την κοινή μέδουσα και ζει σε πολυπληθείς αποικίες. Τέτοιες αποικίες είχαν εντοπιστεί πριν έναν χρόνο στη Μεσόγειο, στις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Πριν εννέα μήνες είχαν εντοπιστεί και στα ανοιχτά της Μαγιόρκα, όμως, τώρα, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu