προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας διωκόμενοι από το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.
Οι Τούρκοι προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, χρησιμοποίησαν σύμφωνα με το politischios.gr, μικρά αλιευτικά σκάφη, στα οποία ύψωσαν την Ελληνική Σημαία με αποτέλεσμα να καταφέρουν να φθάσουν ανοιχτά της περιοχής της Αγίας Ερμιόνης οπότε και έγιναν αντιληπτοί από σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Μάλιστα 2 από αυτούς, γνωρίζοντας τη διαδικασία, προσπάθησαν με τη χρήση τρυπανιού να ανοίξουν τρύπες στα σκάφη για να προκληθεί ναυάγιο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα.
Οι 24 από αυτούς, ανάμεσά τους και παιδιά, οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά και οι 2 στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Σε όλους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι είναι εκπαιδευτικοί.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 - Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
 - Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








