Μάτι: 11 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), νοσηλέυονται συνολικά 51 ενήλικες εγκαυματίες καθώς και τέσσερα παιδιά.Οι 11 από τους 51 ενήλικες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Μειώνεται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό ο κατάλογος των ανθρώπων που παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής έχοντας υποστεί εγκαύματα από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Από τους ενήλικες ασθενείς οι 11 είναι διασωληνωμένοι και σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων, υπάρχουν όμως και τρεις νέοι άνθρωποι ανάμεσά τους, ενώ, όλοι, σε κάθε περίπτωση, δίνουν μεγάλη μάχη για τη ζωή τους.

Εχθές κατέληξε ένας 73χρονος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ. Η θλιβερή λίστα όμως με τους ασθενείς των ΜΕΘ αμέσως συμπληρώθηκε, καθώς εισήχθη στην Εντατική ένας άλλος άνδρας στο Θριάσιο.

Κατά έξι άτομα μειώθηκε ο κατάλογος με τους εγκαυματίες εκτός ΜΕΘ. Από τους 46 ενήλικες ασθενείς πήραν εξιτήριο οι έξι. Έτσι, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πλέον 40 άνθρωποι, με την πρόγνωση της πορείας τους να είναι καλή σε αρκετές περιπτώσεις και τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι αυτό θα συνεχίσει να αποτυπώνεται με τα εξιτήρια που θα δοθούν και σήμερα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu