• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μαρτυρία-ΣΟΚ για το νέο φαινόμενο αστυνομικής βίας: «Έπιασαν τον 13χρονο από το σβέρκο, τον έριξαν κάτω και τον πατούσαν στην πλάτη με τα πόδια»

Μαρτυρία-ΣΟΚ για το νέο φαινόμενο αστυνομικής βίας: «Έπιασαν τον 13χρονο από το σβέρκο, τον έριξαν κάτω και τον πατούσαν στην πλάτη με τα πόδια»

Σε μία υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο.

Στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας Βορείου Ελλάδος ανατέθηκε, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατήγου Μιχάλη Καραμαλάκη, η υπόθεση καταγγελίας η οποία αφορά στην κακοποίηση 13χρονου από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και αναπαράγεται σε ιστότοπους.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ διευκρινίζεται επίσης ότι για την υπόθεση διατάχθηκε και διοικητική διερεύνηση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αστυνομικοί της ασφάλειας στη Λάρισα, την 30ή Μαρτίου, στη διάρκεια ελέγχου παρέας δεκατριάχρονων, στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν έναν από τους εφήβους του έσπασαν το χέρι και στη συνέχεια, αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, τον οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα, όπου παρέμεινε για δύο ώρες, ώσπου να ενημερωθούν οι γονείς του.

Μαρτυρία-σοκ ενός πατέρα

Τις δραματικές στιγμές που έζησε η ίδια του η κόρη που βρισκόταν μαζί με τον άτυχο 13χρονο στην πλατεία Αγίου Αντωνίου περιέγραψε ένας άνδρας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο  NEWS 24/7, ο ίδιος σημείωσε τα εξής απίστευτα:

«Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί με τα πολιτικά και χωρίς κανένα διακριτικό, είπαν στα παιδιά που εκείνη την ώρα έπαιζαν με τα κινητά τους “Δείξτε τα χέρια σας”. Τα τρια πρώτα παιδιά τρόμαξαν και άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας “Κλέφτες, κλέφτες” γιατί είχαν δει 6-7 άγνωστους, φορώντας μάσκες – που προφανώς ήταν μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό- να τους περικυκλώνουν νύχτα, χωρίς να τους λένε ποιοι είναι.

Η κόρη μου κοκάλωσε από τον φόβο της και έμεινε ακίνητη χωρίς να ξέρει τι να κάνει και είδε μπροστά της το περιστατικό με το πέμπτο παιδί της παρέας. Ενώ λοιπόν ο 13χρονος προσπάθησε να φύγει, οι αστυνομικοί τον έπιασαν από τον σβέρκο, του έβαλαν τρικλοποδιά, του έκαναν τη γνωστή λαβή για να του βάλουν το χέρι πίσω από την πλάτη και στη συνέχεια όσο ήταν κάτω το πατούσαν στην πλάτη με τα πόδια».

Ο πατέρας κατήγγειλε επίσης πως παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι έσπασαν το χέρι του παιδιού δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά τον μετέφεραν κακήν κακώς σε κοντινό Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει…κατάθεση!

Εν τέλει οι ίδιοι οι γονείς του 13χρονου έπρεπε να μεταβούν στο Α.Τ. και εσπευσμένα να οδηγήσουν τον γιο τους στο κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο.

«Μόνο μετά το τέλος του περιστατικού, ένας από τους αστυνομικούς έδειξε την ταυτότητά του στα παιδιά για να τα ηρεμήσει, καθώς δεν είχαν καταλάβει ακόμα τι συμβαίνει. Και δεν θεώρησαν πως πρέπει να δηλώσουν την ιδιότητά τους νωρίτερα.

Η κόρη μου ήρθε στο σπίτι σε κατάσταση σοκ. Κάναμε ώρες να την ηρεμήσουμε».