Μαγνησία: Εισαγγελέας για τις φωτιές – Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο…

Τι αποκαλύπτει τοπικό μέσο...

Χθες Πέμπτη, σύμφωνα με το τοπικό gegonota.news, δόθηκε Εισαγγελική παραγγελία για άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα ερευνήσει τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες στη Μαγνησία, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας.

Ο συγχρονισμός στην εκδήλωσή τους, δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς.

Στην προκαταρκτική θα εξετασθούν όλα τα δεδομένα και θα κληθούν να καταθέσουν στοιχεία όλοι όσοι έκαναν λόγο για εμπρησμό, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Βαρύτητα θα δοθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην φωτιά που ξέσπασε ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία στην Βιομηχανική Περιοχή και στο Σέσκλο.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρωθούν όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν τυχόν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ: συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού.

Θα διερευνηθούν τα αδικήματα εγκληματική οργάνωσης, εμπρησμός κατά εξακολούθηση δασικής και μη έκτασης με κίνδυνο για ανθρώπους και επιχειρήσεις, με βλαβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, και για ενέργειες που είχαν αποτέλεσμα το θάνατο.

(πηγή: gegonota.news – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί