• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λέκκας: Η εκκένωση στο Πλωμάρι της Λέσβου θα διαρκέσει τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες

Λέκκας: Η εκκένωση στο Πλωμάρι της Λέσβου θα διαρκέσει τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες

Με αφορμή την κατολίσθηση στο Πλωμάρι Λέσβου στο νησί βρίσκεται από χτες το πρωί ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας,

μαζί με επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο καθηγητής μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε με υπερσύγχρονα μέσα στον χώρο, έδωσε τις πρώτες δικές του εκτιμήσεις στο κεντρικό Δελτίο του Ant1.

O Ευθύμης Λεκκας ανέφερε πως το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και γι΄αυτό οι κάτοικοι στο Πλωμάρι θα πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες.

«Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και δεδομένου ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε έντονες βροχοπτώσεις αποφασίσαμε να ενταθούν να μέτρα επιτήρησης της περιοχής και επιπρόσθετα κάναμε επαναπροσδιορισμό του ορίου εκκένωσης της περιοχής με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν» δήλωσε ο καθηγητής λίγες ώρες μετά την εκκένωση του χωριού της Μυτιλήνης.

«Οριοθετήσαμε εκ νέου την περιοχή, στην περιοχή αυτή βρίσκονται 29 σπίτια εκ των οποίων τα 14 κατοικούνται πριν την κατολίσθηση. Μιλάμε για 37 άτομα που πρέπει να εκκενώσουν τον χώρο και θα διαρκέσει η εκκένωση τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες» σχολίασε στο τέλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

(iefimerida)