Κύπρος: Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

Σαρανταοκτάωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα εξάγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Υστερα από κοινή συνάντησή τους και ξεχωριστές συνεδρίες των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων που έληξαν αργά τη νύκτα. Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις οργανώσεις, αποφάσισαν ομόφωνα η απεργία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινώσουν σχέδιο κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο yπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες του διαλόγου. Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να αποφασιστούν τρόποι διαχείρισης της κατάστασης στη βάση της νομιμότητας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και ο καθένας θα είναι υπόλογος των πράξεων του.

Ερωτηθείς εάν θα επιδιωχθεί η αγορά υπηρεσιών, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί τηλεφωνούν στο Υπουργείο και δηλώνουν ότι δεν θέλουν να απεργήσουν. Ο κ. Χαμπιαούρης διερωτήθηκε γιατί η δημοτική εκπαίδευση κατέρχεται σε απεργία από τη στιγμή που με την απόφαση που λήφθηκε σε συνεδρία των τριών οργανώσεων με τριμελή υπουργική επιτροπή στης 6 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι έλαβαν περισσότερα από αυτά που ζητούσαν.

Στο μεταξύ, η aναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε την πρόθεση να εμπλακεί σε διάλογο και δεν είναι η πλευρά που επέδειξε «ετσιθελισμό».

Οι οργανώσεις των γονέων στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης επέκριναν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την απόφασή τους επισημαίνοντας ότι λήφθηκε με κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για τα ευρύτερα προβλήματα της παιδείας. Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών, όπως φαίνεται από μηνύματα πολιτών, είναι δυσαρεστημένη με τους εκπαιδευτικούς και καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις απαιτήσεις τους.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...