• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  • Κρήτη: Συνεργασία της Περιφέρειας, με τα επιμελητήρια για τη στρατηγική, της έξυπνης εξειδίκευσης

Κρήτη: Συνεργασία της Περιφέρειας, με τα επιμελητήρια για τη στρατηγική, της έξυπνης εξειδίκευσης

Διευρύνεται η συνεργασία της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που εξελίσσονται για τη στρατηγική της «έξυπνης εξειδίκευσης» από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας, Έφη Κουτεντάκη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όπως επισημάνθηκε από την κα Κουτεντάκη,

«στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον τομέα της γνώσης, οφείλουμε να διαμορφώσουμε το περιβάλλον και τις προϋποθέσεις, αφενός για να αξιοποιηθούν τα ερευνητικά αποτελέσματα προς τόνωση της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, αφετέρου να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το οικοσύστημα καινοτομίας στο νησί.

Σε αυτή την προσπάθεια το Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπως και τα υπόλοιπα επιμελητήρια της Κρήτης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο».

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Κρήτης και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα µε θέμα τη «Διαχείριση Καταστροφών σε Πολιτιστικά Ιδρύματα» την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκη).

Στόχος της ημερίδας είναι να καλυφθεί το κενό στην ενημέρωση των επαγγελματιών των πολιτιστικών ιδρυμάτων της Κρήτης γύρω από ζητήματα πρόληψης και διαχείρισης καταστροφών ̶ ανθρωπογενούς ή φυσικής προέλευσης ̶ που ενδέχεται να απειλήσουν την ασφάλεια ανθρώπων, συλλογών και εγκαταστάσεων των Ιδρυμάτων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με το ίδιο θέμα το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου από τις 9:30 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Καζαντζάκη στη Μυρτιά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu