Κρήτη: Σώθηκε ο 30χρονος που είχε στραβοκαταπιεί σουβλάκι

Ολα πήγαν καλά με τον νεαρό άνδρα ο οποίος σώθηκε, μετά την περιπέτεια του με ένα σουβλάκι.

 

Ο 30χρονος είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας από ένα σουβλάκι και συγκεκριμένα μία μπουκιά που στραβοκατάπιε, στις αρχές Οκτωβρίου στις Μοίρες, κατέληξε να δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του στην εντατική μονάδα του Βενιζέλειου νοσοκομείου εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Τα νέα είναι ευχάριστα και σύμφωνα και με τον εντατικολόγο της ΜΕΘ κ. Βολακάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «Στον 30χρονο έχει αφαιρεθεί η τραχειοστομία και έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του. Στις 31 Οκτωβρίου βγήκε από την ΜΕΘ, μεταφέρθηκε στην παθολογική και από 2 Νοεμβρίου νοσηλεύεται στην καρδιολογική του νοσοκομείου».

Όπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη της πορείας του ασθενή πλημμύρισε με χαμόγελα αισιοδοξίας τους δικούς του ανθρώπους που όλο αυτό διάστημα ήταν συνεχώς από πάνω του και περιμέναν εδώ και εβδομάδες να ακούσουν μία ευχάριστη είδηση η οποία ήρθε μετά από 3 και πλέον εβδομάδες.

Ενώ εκτός από το δικό του περιβάλλουν, αίσθημα ικανοποίησης υπάρχει και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του Βενιζελείου οι οποίοι και τον παρακολουθούσαν συνεχώς όλο αυτό το διάστημα.
«Ήταν μεγάλη για μας χαρά να βοηθήσουμε αυτόν τον νέο άνθρωπο να καταφέρει να ανακτήσει την υγεία του και με δεδομένο ότι ο ασθενής αυτός ήρθε στο νοσοκομείο με βαρύ ιστορικό.Λόγω της πνιγμονής από το ξένο σώμα υπήρχε κίνδυνος να εμφανίσει υποξενική εγκεφαλοπάθεια αλλά ευτυχώς με την βοήθεια του ιατρικού προσωπικού αποφεύχθηκε αυτή η δυσάρεστη επιπλοκή. Ενώ καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και το περιβάλλον του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολακάκης και πρόσθεσε :

«Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και εμείς οι γιατροί της ΜΕΘ αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που αυτός ο νέος άνθρωπος κατάφερε να σταθεί στα ποδιά του μετά από αυτήν την περιπέτεια της υγείας του».

(iefimerida)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...