Κρανίου Τόπος η Αττική: Πάνω από 60 οι νεκροί – Οδοιπορικό στα καμμένα

Εικόνες που κόβουν την ανάσα. Όνειρα και κόποι μας ζωής που μετατράπηκαν σε στάχτη. Λίγες μόνο ώρες ήταν αρκετές για να μετατρέψουν το Μάτι, το Πόρτο Ράφτη, σε Κρανίου Τόπου.

Η ζημιά ανυπολόγιστη. Δεν είναι μόνο τα σπίτια που καταστράφηκαν, το οικοσύστημα που απορυθμίστηκε αλλά και οι περισσότερες από 60 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν.

Σε σπίτι στο Μάτι εντοπίστηκαν ακόμη δυο νεκροί: Μια μητέρα με το παιδί της, απανθρακωμένοι και ακόμη δύο άνθρωποι.  Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη τέσσερις νεκροί εντοπίστηκαν στα αποκαϊδια καμμένου Ι.Χ. κοντά στην Αργυρή Ακτή και άλλοι δύο σε έναν λόφο.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 60 και οι τραυματίες στους 156.  Στο  μεταξύ, ο δημάρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς ανέφερε ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60 νεκρούς.   Για «περισσότερους από 60 νεκρούς» έκανε λόγο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης.

Με μάτια βουρκωμένα γίνεται το οδοιπορικό στις καμμένες περιοχές της Αττικής. Η ανάσα με δυκολία βγαίνει. Όχι για την αποπνικτική ατμόσφαιρα αλλά για την κατάσταση που αντικρίζεις.


Παντού μαύρο. Παντού καταστροφή. Σπίτια καμμένα. Στην Κινέτα η πυρκαγιά έφτασε μέχερι τη θάλασσα, όπου και έσβησε.

Στη Ραφήνα, μια Ελληνική σημαία που κάποτε κυμμάτισε σε σπίτι, σήμερα είναι απομεινάρι της καταστροφής στην Αττική. Όλη η χώρα πενθεί.

Ένα γυναικείο τσαντάκι πεταμένο στο δρόμο.


Λαστιχένια παπούτσια για τη θάλαασα. Πορτοκαλί σε φόντο μαύρο.


Λίγα παιχνίδια διάσπρατα, ένα καμμένο μαξιλάρι.

Αντικείμενα σκόρπια ακόμη και μέσα στη θάλασσα.

 

Η καταστροφή στο περιβάλλον ανυπολόγιστη. Την ώρα της πυρκαγιάς οι κάτοικοι προσπαθούσαν να διασωθούν παίρνοντας μαζί τους τα κατοικίδιά τους.

Σήμερα, την επόμενη μέρα της καταστροφής, η φύση πενθεί. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε ένα αποτεφρωμένο πουλ στο Μάτι.

Όπου και να στρέψεις το βλέμμα αντικρίζεις την καταστροφή. Ένας δρόμος με αποτεφρωμένα αυτοκίνητα.

Μια νέα γυναίκα, πλησιάζει ένα όχημα και λυζίγει. Ξεσπά σε λυγμούς.

Λίγο πιο κάτω, σε μια εξοχική κατοικία που είχε καεί. Μοναδικό απομεινάρι της, η πισίνα.

Το νερό είχε μαυρίσει και η επιφάνεια είχε καλυφθεί με τέφρα. Ένα σκυλί καθόταν δίπλα στα βρώμικα νερά..

Ένα άλλο σπίτι, επίσης στη Ραφήνα, καταστράφηκε ολοσχερώς. Έπιπλα, οικιακές συσκευές, παραδόθηκαν στις φλόγες. Το σπίτι είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu