Κούγιας: Θα αναλάβω υπό προϋποθέσεις τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά – Ποιός αποκάλεσε “κλαρινογαμπρούς”;

Υπό προϋποθέσεις θα αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, την ώρα καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον κατηγορούμενο είπε ότι τον περιγράφουν «ως εξαιρετικό άνθρωπο, καλοκάγαθο αστυνομικό».

Υπενθυμίζουμε ότι σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

«Πρώτα απ’ όλα να ευχηθούμε το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο γιατί δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό από την ανθρώπινη ζωή. Επέστρεφα από σοβαρό δικαστήριο όταν μου τηλεφώνησαν και θεσμικοί παράγοντες και η οικογένεια του αστυνομικού και οι συνδικαλιστικοί φορείς των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης. Ζήτησα να διαβάσω τη δικογραφία και να γνωρίσω τον κατηγορούμενο. Αν δεν με εκφράζει ένας κατηγορούμενος σαν προσωπικότητα δεν θα τον υπερασπιστώ. Όχι (δεν έχουμε συναντηθεί). Αν οι προϋποθέσεις με ικανοποιούν θα αναλάβω την υπόθεση. Tον περιγράφουν ως εξαιρετικό άνθρωπο, καλοκάγαθο αστυνομικό» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «κλαρινογαμπρούς» κάποιους συνάδελφούς του. «Θέλω να παρακαλέσω κάποιους κλαρινογαμπρούς συνάδελφούς μου, οι οποίοι εμφανίζονται κάθε μέρα στην τηλεόραση χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση, να είναι πολύ προσεχτικοί» είπε.

(ant1news – φωτο:Eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί