Κοσμήτορας Φιλοσοφικής για Ρουβίκωνα: Προσπάθεια οριστικής λύσης στο ζήτημα

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα και τα ίδια τα μέλη της σχολής εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη βούλησή τους να αποτρέψουν την επιβολή και την παγίωση μίας κατάστασης η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση μέσα στη σχολή» ανέφερε η Κοσμήτορας.

 

Για προσπάθεια να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της παρουσίας του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή, έκανε λόγο η Κοσμήτορας Ελένη Καραμαλέγκου που τόνισε ότι κύριος γνώμονας είναι η σωστή εκπαιδευτική λειτουργία της Σχολής, η ασφάλεια των μελών της, φοιτητών και εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι «το πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών για την καλλιέργεια και τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης, κάθε προσπάθεια που γίνεται, όπως αυτή που επιχειρείται από την αναρχική συλλογικότητα, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψουμε να πλήξει το έργο της σχολής, και να επιτρέψουμε πράξεις που αντίκεινται στην ακαδημαϊκή ηθική και στις ακαδημαϊκές αρχές γενικότερα».

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό κλείσιμο της Φιλοσοφικής Σχολής, η κοσμήτορας σημείωσε ότι «πραγματοποίησαν μία «παρωδία» της προγραμματισμένης τους εκδήλωσης μέχρι κάποια ώρα το απόγευμα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και τα ίδια τα μέλη της σχολής εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη βούλησή τους να αποτρέψουν την επιβολή και την παγίωση μίας κατάστασης η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση μέσα στη σχολή».

Τόνισε ότι η προσπάθεια να εμφανιστεί ως φοιτητική ομάδα δεν έπεισε κανέναν.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη βοήθεια που έχει ζητηθεί από όλους να απαξιώσουν τις ενέργειες που γίνονται και να βοηθήσουν να δοθεί μία λύση. «Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση» σημείωσε.

(Sputniknews)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...