Κοπή πίτας στο ΥΜΑΘ, προς τιμήν του προξενικού σώματος

Τους επικεφαλής των προξενικών αρχών της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε σήμερα στο Διοικητήριο για την καθιερωμένη κοπή της πίτας προς τιμήν τους η υφυπουργός Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το σύνολο των έμμισθων προξενικών αρχών της πόλης, καθώς και οι επικεφαλής των επίτιμων προξενικών αρχών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκεεπίσης και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Βικελίδης.

“Το 2019 είναι η χρονιά που επισφραγίζεται μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία, να είναι μια καλή χρονιά, μια χρονιά φιλίας και συνεργασίας” είπε η κ.Νοτοπούλου, καλώντας τις προξενικές αρχές “να συνεχίσουν με το πολύτιμο έργο τους, να συμβάλλουν στην προσπάθεια ώστε η Θεσσαλονίκη, ως διπλωματικός κόμβος πια, να καταστεί Μητρόπολη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Η κ. Νοτοπούλου, επεσήμανε, ότι το ΥΜΑΘ “έστρεψε τις δυνάμεις του στο όραμα της Βαλκανικής συν- ανάπτυξης” και ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί Βαλκανικό Forum Eπιχειρηματικότητας και Yποδομών και στο τέλος του Α’εξαμήνου του 2019 θα λειτουργήσει ο ‘Ομιλος Εδαφικής Συνεργασίας. Σύντομο χαιρετισμό, εκ μέρους του προξενικού σώματος, απηύθυνε η γενική πρόξενος της Αλβανίας, Pavlina Ylli.

photos:eurokinissi