• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κλειστά Λύκεια και αγορά με…click away εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι για την Αττική

Κλειστά Λύκεια και αγορά με…click away εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι για την Αττική

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα επεκταθεί χρονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με την απόφασή τους να επηρεάζει εν πολλοίς τις εξελίξεις των επόμενων ημερών στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές».

Μία εξ αυτών είναι και η Αττική, οι κάτοικοι της οποίας αναμένουν να μάθουν ποια θα είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο στην Αττική, οι ειδικοί εισηγούνται να λειτουργήσουν τα καταστήματα με click away και με click in shop, δηλαδή με ραντεβού τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, εδώ τα πράγματα είναι μοιρασμένα, καθώς ναι μεν θα ανοίξει κανονικά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη τη χώρα την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο υπάρχει εισήγηση να παραμείνει το λουκέτο στα Λύκεια μόνο στις «κόκκινες περιοχές».

Στις Εκκλησίες θα επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα μέχρι 9 άτομα, ενώ θα ανοίξουν από τη Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, εκτός από τις κόκκινες περιοχές.

Όλα δείχνουν πως δεν θα αλλάξει το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ακόμα και στις κόκκινες περιοχές.

Επομένως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει κανονικά από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 το πρωί.