Κεραμέως: «Πιθανό το άνοιγμα των ολοήμερων σχολείων»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων. Δεν απέκλεισε το άνοιγμα και των ολοήμερων σχολείων.

Την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων εξέφρασε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μία ημέρα μετά το «άνοιγμα» της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ», δεν απέκλεισε την επαναλειτουργία και των ολοήμερων σχολείων, από το νέο εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

«Όλα γίνονται βήμα – βήμα, στη βάση των οδηγιών από τους ειδικούς» σημείωσε, χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη νέα σχολική χρονιά, η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι «πολλοί παράγοντες θα κρίνουν το άνοιγμα των σχολείων».


«Οι οδηγίες των ειδικών θα μας καθοδηγήσουν και πάλι για τη νέα σχολική χρονιά» έσπευσε να προσθέσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα υπό εξέταση συνέρια προβλέπει το χτύπημα του σχολικού κουδουνιού την 1η Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείσα για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, διευκρίνισε ότι υπεγράφησαν 1.040 μόνιμες προσλήψεις, ενώ θα ακολουθήσουν 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή.

«Γίνεται προσπάθεια να γίνουν τόσο οι αποσπάσεις, όσο και οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, πιο νωρίς».
Αναφορικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η κα Κεραμέως εκθείασε τα «εντυπωσιακά» νούμερα, με 1 εκατομμύριο εγγραφές και 800.000 καθημερινές συμμετοχές, αριθμοί οι οποίοι δείχνουν «εξοικείωση και προσαρμογή στα μέτρα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαΐου επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Μία εβδομάδα αργότερα, ακολούθησαν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Χθες, 1η Ιουνίου, έγινε και το τρίτο βήμα «χαλάρωσης» των μέτρων, καθώς νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί και δημοτικά καλωσόρισαν τα μικρά παιδιά.

(sputniknews – φωτο:pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •