Ο δήμος Κατερίνης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες να καταθέσουν αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο γραφείο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου έως τις 3 Ιανουαρίου 2023.
Εξάλλου και σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω οδικά σημεία της Χαλκιδικής: στο 1 χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 1 χιλιόμετρο της ανώνυμης δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας με τον οικισμό της Ολύνθου κι επίσης στο 60 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Σάρτης (περιοχή Ακτή Ζωγράφου), η κυκλοφορία διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, λόγω πτώσης πετρών στο οδόστρωμα.
Μέσα στο διήμερο που διήρκησε η κακοκαιρία, από το βράδυ της Τετάρτης έως και χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων που «ξηλώθηκαν» από τους δυνατούς ανέμους και αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, στις 30 Νοεμβρίου οπότε και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη επενέβη σε δύο περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων, δέκα για κοπές δέντρων και μία απομάκρυνση αντικειμένου. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην πόλη έγιναν άλλες δώδεκα κοπές δέντρων και εννέα απομακρύνσεις αντικειμένων.
Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, πλημμύρισε το κτίριο που στεγάζει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κορδελιού με αποτέλεσμα σήμερα να μη διεξάγονται μαθήματα. Από το πρωί ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών με πρωτοβουλία του δήμου και του ιδιοκτήτη του οικήματος, οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με στόχο να μπορέσουν από Δευτέρα οι μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.
Μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στην Πιερία, όπου χθες κλήθηκαν οι πυροσβέστες σε 67 περιστατικά για αντλήσεις υδάτων και τέσσερις απομακρύνσεις αντικειμένων. Αντίστοιχα στην Ημαθία η Πυροσβεστική έσπευσε σε τρία περιστατικά για αντλήσεις, και στη Χαλκιδική σε ένα περιστατικό άντλησης και ένα κοπής δέντρου.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακές εικόνες: Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης εκτοξεύει λάβα σε νέα έκρηξη
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ ΑΙ με τον «ναρκομανή» Ζελένσκι στις ΗΠΑ που έχει γονατίσει το διαδίκτυο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο: Λεωφορείο παρέλαβε τους επιβάτες
- Το μυστηριώδες βουητό που «δεν θα έπρεπε να υπάρχει» σε πόλη των ΗΠΑ
- Νετανιάχου: «Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας»
- «Φρικιαστικό και ακαλαίσθητο»: Αντιδράσεις για το κτίριο που είναι αφιερωμένο στον Ομπάμα, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης, όσο και αν επιχειρεί επικοινωνιακά να παρουσιάσει ότι η κυβέρνησή του είναι «δίπλα στον πολίτη», αποτυγχάνει παταγωδώς
- Σοκ στην Κίνα: Γυναίκα ξύπνησε από κώμα και αποκάλυψε ότι ο φίλος της…την κακοποιούσε!
- Αστυνομικός αρπάζει σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου από διαδηλώτρια, vid
- Απατεώνες βγάζουν περιουσία πουλώντας θαυματουργές προσευχές που δημιουργούνται από ΑΙ!