• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καταγγελία πως εισαγγελέας κάλεσε Διευθυντές υπό κατάληψη σχολείων!

Καταγγελία πως εισαγγελέας κάλεσε Διευθυντές υπό κατάληψη σχολείων!

Ξεφεύγει η κατάσταση με τα υπό κατάληψη σχολεία.

Την ώρα που πληθαίνει ο αριθμός σχολείων που πανελλαδικά κλείνουν λόγω κατάληψης, ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επενέβει οι αρχές.

Ένα τρανό παράδειγμα αποτελούν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μας έρχονται από την περιοχή, ο εισαγγελέας ήδη έχει καλέσει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές σχολείων που τελούν υπό κατάληψη προκειμένου να του δώσουν τα ονόματα όλων των μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις!

Θυμίζουμε πως κύρια αιτήματα των περισσοτέρων μαθητών στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας την ώρα της διδασκαλίας αλλά και ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν σε κάθε αίθουσα.

Την πληροφορία για την ανάμειξη του εισαγγελέα για τα υπό κατάληψη σχολεία της Ξάνθης την έδωσε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Σοφία Ζήση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ξάνθης:

.

«Πληροφορηθήκαμε ότι με εντολή εισαγγελέα κλήθηκαν στην Ασφάλεια Ξάνθης οι διευθύντριες και οι διευθυντές των σχολείων που τελούν «υπό κατάληψη» και μάλιστα ζητήθηκαν και ονόματα μαθητών/τριων υποκινητών/τριών από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν τα σχολεία πρέπει να λύνονται εντός των σχολικών τειχών με παιδαγωγικούς τρόπους και όχι με την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών και αστυνομίας. Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δε συμβάλλουν στην αποφόρτιση των συνθηκών, που αποτελεί ζητούμενο, αλλά τορπιλίζουν μια ήδη τεταμένη κατάσταση.

Ας μας αφήσουν οι δικαστικές αρχές ήσυχες/ους να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παιδαγωγικά θέματα που προκύπτουν στη σχολική ζωή, όπως κάναμε πάντα. Την ίδια στιγμή, ας αναλάβει και το υπουργείο Παιδείας τις ευθύνες που του αναλογούν στη διαμόρφωση πραγματικών όρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία με την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και τον σημαντικό περιορισμό των μαθητών ανά τάξη (που είναι και το κύριο αίτημα των παιδιών) που θα συνδράμουν στην αποφυγή του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες.

ΕΛΜΕ Ξάνθης».

.

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν από μερικές μέρες και στην Κρήτη, όπου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρίας Ρηγάκης, κατήγγειλε πως τουλάχιστον 2 διευθυντές σχολείων «δέχθηκαν όχληση από ένστολη υπηρεσία» προκειμένου να παραδώσουν στοιχεία μαθητών!

Την ίδια ώρα πάνω από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη (220 στον αριθμό), με τα περισσότερα εκ των οποίων να εντοπίζονται στην Αθήνα, την Κρήτη, την Αχαϊα και τη Θεσσαλονίκη.

(φωτο:eurokinissi)