• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κάνουν εμβολιαστικά κέντρα τα πανεπιστήμια! Η αρχή γίνεται με την Πάτρα

Κάνουν εμβολιαστικά κέντρα τα πανεπιστήμια! Η αρχή γίνεται με την Πάτρα

Χθές το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών με τους Υπουργούς Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως

και δόθηκε το “πράσινο” φως για τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μέχρι ώρας έχει κλειδώσει η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης στο Ρίο – όπου φιλοξενούν και τον μεγαλύτερο όγκο φοιτητών – ενώ γίνονται προσπάθειες της Πρυτανικής Αρχής και διαβουλεύσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία, για δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ιδρύματος. (Κουκούλι, Πύργος, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Αίγιο).

Ο Σεπτέμβριος είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση του Πανεπιστημίου. Στόχος είναι να ξεκινήσουν ξανά και με απόλυτη ασφάλεια τα δια ζώσης μαθήματα, τα οποία έχουν ανασταλεί σχεδόν για ενάμιση χρόνο. Μάλιστα το ακαδημαϊκό έτος που ολοκληρώθηκε, έγινε σχεδόν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά.

Εξάλλου, η έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων υπήρξε πάγιο αίτημα των φοιτητών καθόλη τη διάρκεια τους έτους, αφού μέσω διαδικτύου είναι αντιληπτό ότι μειώνεται το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ σε πολλά τμήματα, αποτέλεσε μεγάλο ‘αγκάθι’ η διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων.

Ο Χρήστος Μπούρας συνεχίζει να απευθύνει έκκληση προς όλους, φοιτητές, εργαζόμενους και διδακτικό προσωπικό, να εμπιστευθούν την επιστήμη, να αφήσουν τον δισταγμό και να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ώστε να επέλθει ξανά η κανονικότητα στις 7 σχολές και τα 35 τμήματα του ιδρύματος. Πάντως, καθηγητές και φοιτητές προετοιμάζονται τώρα για την επιστροφή στα έδρανα με φυσική παρουσία και αυστηρά μέτρα κατά τη διεξαγωγή της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου.

(tempo24news)