• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κανονικά στη θέση του από Δευτέρα το 70% των δημοσίων υπαλλήλων

Κανονικά στη θέση του από Δευτέρα το 70% των δημοσίων υπαλλήλων

Η επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους σε ποσοστό 70% θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ για τα καταστήματα εστίασης οι δήμοι τις προσεχείς ημέρες θα είναι σε θέση να δίνουν επιπλέον τετραγωνικά.

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου επιστρέφει κανονικά στη θέση του 70% των δημοσίων υπαλλήλων καθώς προχωρά η άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο Κontra ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η σχετική εγκύκλιος θα υπογραφεί σήμερα, ενώ η επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους σε ποσοστό 70% θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει υποδείξει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων.


Από της 4 Μαΐου οπότε ξεκίνησε η σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης η παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους ήταν της τάξης του 40%.

«Είναι κι αυτό μία ένδειξη ότι σταδιακά επανερχόμαστε στην πλήρη λειτουργία του Δημοσίου, η οποία σαφώς περιλαμβάνει και τη συνέχιση της τηλεργασίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Καταστήματα εστίασης
Σύμφωνα με τον ίδιο στο προσεχές διάστημα οι δήμοι θα μπορούν να δίνουν επιπλέον τετραγωνικά στα καταστήματα εστίασης χωρίς να πληρώνουν επιπλέον δημοτικά τέλη και όπου δεν είναι εφικτό θα υπάρχει μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών. Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία είναι έτοιμη.


«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα καταστήματα εστίασης. Στόχος μας είναι να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σημείωσε ότι θα υλοποιηθεί από κοινού με την ΚΕΔΕ και τους δήμους και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα δημοσιευθούν οι προσκλήσεις προς τους δήμους για έργα που θέλουν να υλοποιήσουν.

«Όπως βλέπετε “πατάμε γκάζι” γιατί θέλουμε να συμβάλουμε καθοριστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Τα δύσκολα στον υγειονομικό τομέα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα δύσκολα στην οικονομία. Έχουμε πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Δεν φοβόμαστε το πρόβλημα, το οποίο θα είναι μεγάλο.

Η ύφεση που αναμένεται να χτυπήσει την ελληνική, όπως και την ευρωπαϊκή, οικονομία θα είναι πολύ μεγάλη. Αλλά έχουμε σχέδιο, έχουμε δυναμισμό και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για να συμβάλλουμε σε μία δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας για να διατηρηθούν οι πιο πολλές θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

(sputniknews – φωτο:pexels)