Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τη 10η Οκτωβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων, πρόκειται κυρίως για άντρες, έως 75 χρονών, ελληνικής καταγωγής, που κατά βάση αντιμετωπίζουν και προβλήματα ψυχικής υγείας, με αποτέλεσμα η αντιμετώπισή τους να προϋποθέτει διεπιστημονική προσέγγιση και ανάλογες δομές.
Από τον Μάρτιο του 2022, η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους», υποστηρίζοντας κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες και άτομα σε συνολικά 45 διαμερίσματα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 20 στον δήμο Θεσσαλονίκης και τα 25 στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Κορδελιού – Εύοσμου.
«Η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος και οι ανάγκες που καλύπτει, οδήγησαν στον σχεδιασμό της πρότασης για την επέκτασή του, τόσο στο πολεοδομικό συγκρότημα όσο και στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, σε συνεργασία με τους δήμους Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών, Θερμαϊκού, Λαγκαδά και Παιονίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το πρόγραμμα, η ανανέωση του οποίου αναμένεται στις αρχές του 2025, προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως 24 μήνες, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες. Παράλληλα, παρέχεται ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους, με στόχο την ομαλή επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
Το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασίας για τους Αστέγους» υλοποιείται με Αρχή Διαχείρισης τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, καθώς και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έφυγε από τη ζωή η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
- Αυτά συζητήθηκαν στην συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Σέρβο πρωθυπουργό
- TasteAtlas 2026: Τα μήλα Ζαγοράς Πηλίου στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα μήλα του κόσμου
- Κοντογεώργης: «Η Ελλάδα καθίσταται πλέον ενεργειακός κόμβος στην Ευρώπη»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο, Τρίτη στο Τραμ ( Γραμμή 6) -Τερματικός σταθμός στάση ΦΙΞ
- Με απλά λόγια οι ΗΠΑ του Τραμπ έδειξαν τι ισχύει – Η Ελλάδα τι θα κάνει;
- Τράπεζα της Ελλάδος: Ο οικονομικός κύκλος ευθύνεται για τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ελλάδα
- Καταγγελία της ΟΛΜΕ για «προσχηματικό» διάλογο με την υπουργό Παιδείας
- Ο Λίβανος πρέπει να συνεχίσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γερμανίας
- Χειμερινή εκπαίδευση της Σχολής Ευελπίδων
Κύρια Θέματα









