• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κάηκε ο καταυλισμός στην Μόρια Λέσβου! Νύχτα τρόμου στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάηκε ο καταυλισμός στην Μόρια Λέσβου! Νύχτα τρόμου στο νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάστατοι οι κάτοικοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους.

Δύσκολες ώρες περνά η Λέσβος και συγκεκριμένα η αρκετά ταλαιπωρημένη περιοχή της Μόριας.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βατούσα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, έχοντας περικυκλώσει το ΚΥΤ με τους χιλιάδες αλλοδαπούς.

Όλα συντείνουν σε έργο εμπρηστών, καθώς πολλές διαφορετικές εστίες φωτιάς ξεπήδησαν σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που πνέουν ήδη από αργά το μεσημέρι.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανάστατοι έχοντας βγει από τα σπίτια τους καταγγέλλουν εμπρησμό.

Οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του καταυλισμού των χιλιάδων αλλοδαπών, την ίδια στιγμή που χτυπάνε συνεχώς οι καμπάνες στο χωριό της Μόριας.

«Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!».

Την τραγική κατάσταση αποτύπωσε με τα παραπάνω λόγια ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων.

Πάνω από την μεγάλη πυρκαγιά έχει πέσει σχεδόν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής ενώ την τελευταία ώρα έρχονται συνεχώς ενισχύσεις από Καλλονή και Μυτιλήνη.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα λεπτά, στην περιοχή μεταβαίνει άμεσα και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, για να συντονίσει την δύσκολη επιχείρηση.

Εικόνες πανικού μας έρχονται από το ΚΥΤ της Μόριας με πολλές εκατοντάδες αλλοδαπούς να τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες.

Κανείς κάτοικος και καμία τοπική αρχή δεν μπορούν μέσα στην αναταραχή να καταγράψουν προς τα που κατευθύνονται όλοι οι αλλοδαποί.

Ορισμένοι κατευθύνονται προς τη Μυτιλήνη κατά ομάδες των εκατοντάδων ατόμων:

Οι φλόγες κατακαίνε τα πάντα τόσο πέριξ όσο και εντός του καταυλισμού, τροφοδοτώντας τους φόβους για εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να κινδυνεύουν και καταστήματα από την πύρινη κόλαση.

Περισσότερα σε λίγο…

(φωτο:photo screenshot)